VUČIĆ NA VIDOVDAN POSLAO JASNU PORUKU ZAPADU Ako Srbe ne zaštiti onaj ko treba, Srbija ima spremnu STRATEGIJU - Plan od kog Albanci DRHTE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju aerodroma kod Kraljeva sa predstavnicima Srba iz regiona, a svečanosti su prisustvovati i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kada se predsednik pojavio na aerodromu sa zvučnika se začula pesma "Marš na Drinu".

Nakon toga, svečanost je počela himnom Srbije u izvođenju Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a tokom ceremonije nad Kraljevom su nadletali avioni Orao J22 i MIG 29.

Posle intoniranja srpske himne, predsednik Vučić se obratio:

- Danas je Vidovdan, veliki i sveti dan za sve Srbe ma gde oni da žive. Prošlo je tačno 630 godina od boja na Kosovu, 30 godina od Gazimestana, 20 godina od NATO agresije. Posle svih tih dana mi današnji dan obeževamo na otvaranju aerodroma, ovo je mesto gde Srbija može u nebo i preko neba do novih destinacija, do novih rezultata i ciljeva i rezultata. Šta vredi da kažete na Vidovdan, danas se svi sećaju Vidovdana od pre 630 godina, ako pogledate šta smo posle svega toga prešli, čini mi se da ćemo lako izvući pouke za budućnost.

Danas mi moramo da biramo, ne aplauze, već rad, autoputeve, nove fabrike, budućnost. Ja sam ponosan što se danas nalazim ovde, ponosan što ne držim nikakav istorijski govor. Ono na šta sam posebno ponosan je činjenica da mi više nismo žrtve i što nema potrebe da se na takav način obraćamo ni svojoj, ni međunarodnoj zajednici. Prestali smo da budemo narodi iz Danteovog pakla. Prestali smo da sumnjamo u sebe i Srbiju, a to je najvažnije. Prestali smo da budemo lažna opasnost za one koji su to govorili. Srbija danas veruje u sebe.

Sada nema potrebe da Srbija izgovara velike reči i dobija poene od naroda. Potrebno je da hladne glave i racionalno pristupimo rešavanju problema. Želimo da sačuvamo mir, i živimo u miru sa svima.

Znamo da je naš put dugačak. Osnovna razlika od prošlosti i sadašnjosti je da umemo da se zaštitimo, Srbija više na gubi – naglasio je predsednik Vučić u svom obraćanju.

Danas sam upoznao ženu koja se iz inostranstva vratila u Srbiju da nastavi da radi. Za državu je važno da se narod vraća u Srbiju.

MOĆNI ALBANAC PODRŽAO UGLJANINA Gura separatističku inicijativu SDA i BNV-a! Opasno ROVARE po Srbiji, a za Sandžak spremaju OVO

Dobila je ponudu da radi ovde, na aerodromu i odmah se vratila u Srbiju. Ljudi se vraćaju, a takođe imamo više dece nego ranije, mali je oporavak, ali važno je da smo trend pada zaustavljen.

Ekonomski moramo da ojačamo. To je bitno reći na Vidovdan - rekao je Vučić.

EKSKLUZIVNO, OVO SU POSLEDNJE REČI SLOBODNA MILOŠEVIĆA PRE IZRUČENJA U HAG Na Vidovdan je bio raspoložen, a u ćeliji ne sluteći šta se sprema spomenuo Kosovo i Metohiju! Zbog onog što je rekao pre 18 godina ostaćete bez teksta

Predsednik se osvrnuo i na problem Kosova i Metohije i poslao snažnu poruku svetu.

- Oni nisu za kompromis. Uzimali su nam ono što su hteli. Zato mi danas o KiM govorimo otvoreno, ne stidimo se pred svetom. Dali smo sve za kompromis.

Godine 2004. kada su vršili pogrom i 2008. kada su proglasili nezavisnost, danas ih molimo da ne napadaju srpski narod. Molim vas ne napadajte srpski narod.

Otvoreni smo za mir, ali brinemo o svom narodu. Ali ako ipak odluče da krenu u novi pogrom, ne zaštite li Srbe oni koji bi trebalo da ih štite, ima ko će da zaštiti Srbe. Znamo kako ćemo da zaštitimo naš narod – naglasio je predsednik Vučić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi