UKIDA SE PRESUDA RATKU MLADIĆU?! Advokati spremili poslednji spas za generala, ali postoje 2 velika problema

Presuda može da se obori dobrom žalbom, koja je i pripremljena, ali i razumnim sudskim većem.

Ratko Mladić
Ratko Mladić, Foto: AP Photo/Peter Dejong

Odbrana je uverena da će prvostepena presuda generalu Ratku Mladiću biti ukinuta ukoliko sudsko veće prihvati činjenice, ali strahuje od dvostrukih aršina, rekao je advokat Branko Lukić.

On je naveo da presuda može da se obori dobrom žalbom, koja je i pripremljena, ali i razumnim sudskim većem.

- Ako bude tako, mi smo onda uvereni da će presuda biti ukinuta. Naravno da strahujemo od dvostrukih aršina, jer jedni parametri važe za jedne u BiH, a drugi za Srbe u BiH - rekao je Lukić za TV Pink.

JOŠ JEDAN ZEMLJOTRES UDARIO ALBANIJU Tresla se i Crna Gora

On je napomenuo da je u slučaju generala Mladića sudsko veće, pošto je videlo da ima previše dokaza protiv onog što žele, zanemarilo dokaze koji idu u njegovu korist.

Lukić kaže da je tokom suđenja pokušao da se izokrene uloga Mladića, da prikažu kako on nije morao ni da naredi nešto, nego da su drugi ljudi činili zločine snagom njegovog autoriteta.

- To ne može u pravnom sistemu nijedne države da prođe, ali u Hagu može. Tribunal je veliki korak nazad u razvoju pravosuđa u svetu, nijedan drugi sud ne prihvata praksu ovog haškog - rekao je Lukić.

Generalov sin Darko Mladić kaže da u Međunarodnom rezidualnom mehanizmu za krivične sudove, nekadašnjem Haškom tribinalu, sada vlada zatišje, jer novo sudsko veće čita žalbu odbrane na presudu njegovo ocu, koji, kako kaže, treba da bude oslobođen i pušten kući.

MASOVNA HAPŠENJA U ALBANIJI Odao ih zemljotres, ubili su preko 50 ljudi!

On je podsetio da su razni međunarodni učesnici misija u BiH, kada su odlazili u penziju, govorili o pozitivnom doprinosu generala Mladića u celoj krizi i da su jedino na njegovu reč mogli da računaju.

- Očekujemo datum za usmenu raspravu po pitanju žalbe. Samo možemo da nagađamo, da se nadamo i želimo da verujemo da će novo veće usvojiti normalne pravne standarde. Nama je to dovoljno - rekao je Darko Mladić.

On je istakao da je prethodno sudsko veće kršilo pravne standarde, te da odbrana veruje da će general Mladić biti oslobođen ako bude normalnog pravnog razmišljanja, kao i da će uspeti da ga izvuče na lečenje i sačuva mu život.

TAJNA MISIJA BRITANSKE PODMORNICE U BOKI KOTORSKOJ Uplovili su u luku punu fašista! Ono što je usledilo niko nije očekivao! Za dlaku izbegli su smrt u dubinama Jadrana

Komentarišući najave haškog sudije Karmela Ađijusa da bi postupak Mladiću mogao da bude okončan 2020. godine, Darko Mladić kaže da ne bi bio prvi put da taj sud nešto planira, a da se to promeni.

On je ponovio da je zdravstveno stanje generala Mladića u proteklih nekoliko nedjelja znatno pogoršano, više nego obično, i da je porodica zabrinuta.

PREMIJER CRNE GORE HITNO POZVAN U VATIKAN Papa Franja želi mnogo toga da ga pita

- Ovo nije samo naša procena, već su u poseti bili i ruski parlamentarci i vladika Gligorije. Svi su poslije posete bili zabrinuti jer je stanje lošije nego što su mislili - kaže Darko Mladić.

On je naveo da su njegovog oca pregledala tri nezavisna lekarska tima i da je svaki od njih donio iste zaključke.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi