Opština Vračar
Foto: Alo/Opština Vračar

 Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je završio specijalističke studije, magistrirao i doktorirao iz oblasti kardiologije, a 2013. godine izabran je u zvanje redovnog profesora na Medicinskom fakultetu u Beogradu za predmet Interna medicina – kardiologija.

Dobitnik je najvišeg priznanja – „Zlatne medalje“. Predsednik je Srpskog lekarskog društva. Inicijator novih programa iz oblasti kardiologije, član je nekoliko desetina srpskih,  evropskih i svetskih udruženja kardiologa. Član je Srpske napredne stranke.

Po izboru za predsednika opštine prof. dr Milan A. Nedeljković izrazio je zahvalnost na ukazanom poverenju i istakao svoju posvećenost uvođenju novih inicijativa i unapređenju rada opštine Vračar. Obrazložio je svoj program koji će i dalje biti usmeren pre svega ka unapređenju kvaliteta života najmlađih i najstarijih Vračaraca, poboljšanju komunikacije sa građanima i komunalnom uređenju Vračara.

Za zamenika predsednika Gradske opštine Vračar izabran je Dragi Lukić. Završio je Pedagošku akademiju za obrazovanje nastavnika razredne nastave, a potom i Učiteljski fakultet Univerziteta u Beogradu. Svoju prosvetarsku misiju počeo je na Vračaru.

Bio je član Veća Gradske opštine Vračar  od  2016. godine. Član je Socijalističke partije Srbije od  njenog osnivanja i predsednik Opštinske organizacije SPS-a Vračar.

Skupština opštine Vračar takođe imenovala članice i članove Veća Draganu Belojević, dr Lejlu Ribać, Marka Ivetića, Marka Radunovića, Željka Nikčevića, Ignjata Kovačevića, Bojana Šurkalovića, dr Perišu Simonovića i Damjana Dimitrijevića, koji će na čelu sa predsednikom sprovoditi različite projekte i aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života građana Vračara.

Na konstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine opštine Vračar izabran je akademik prof. dr Jovan Hadži Đokić, sa izborne liste „Aleksandar Vučić – Vračar sutra“ koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom sazivu. Na mesto zamenika predsednika izabran je Vlada Pavlović. Dosadašnji sekretar Skupštine Zoran Lukić ponovo je postavljen na tu funkciju, a za zamenika je postavljen Mihailo Grupković.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading