Marko Đurić
Foto: Alo/Alo!

PIŠE: TANJA KOVAČEVIĆ

Rakija, gusle i maraton su tri ključne stvari koje garantuju uspeh. Političar i diplomata koji ume da ih iskoristi, otvoriće i zatvorena vrata. Kako uspešno primeti ovaj recept otrkrio je šef diplomatije Marko Đurić, gostujući u našoj emisiji “U ringu”.

- Amerikanci vole rakiju. Šljivovicu, pogotovo. Drugačije je od visika i burbona, na šta su oni navikli. Često ljudi ni ne shvate koliko je to oštro piće i koliko lako hvata - ispričao je Đurić.

Vašingtonom se brzo pronela vest o srpskom gostoprimstvu. Prema Đurućevim rečima, to je dosta pomoglo u afirmaciji naše zemlje, iako to nije jedini razlog, slika o Srbiji se promenila, sada je mnogo pozitivnija.

Druga stvar koja mu je olakšavala diplomatske borbe su gusle. Kada je iz Srbije krenuo na službovanje u Ameriku, gde je bio naš ambasador, poneo je gusle za koje ga veže posebna priča i koje je uvek držao na stolu:

marko đurić

Foto: Alo!

 

- Kada dođe neki gost iz sveta i baci pogled na te gusle, odmah vidim šta on misli o nama. Odaje ga pogled. One su moj pomoćnik.

Treća stvar koja mu je od velike pomoći su marton i trčanje.

- Dobijate novu snagu, novu energiju, nove ideje... Pomaže mi da prođem kroz dan, da budem koncentrisan i fokusiran. Trčanje mi zapravo služi kao alat, korisno mi je u poslu – naveo je Đurić.

marko đurić

Foto: Alo!

 

 

Šta misli o kumu, takođe ministru, koji su mu omiljeni mimovi u kojim je on u glavnoj ulozi saznaćete u emsiji “U ringu” koja se emituje na Alo! YouTube kanalu.

Nove emisije “U ringu” moći ćete da gledate od septembra, a do tada bićete u prilici da pogledate šta su naši gosti u prethodnim emisijama radili i pričali dok su mislili da ih naše kamere ne snimaju.

Hleb i gulaš za tri ćerke

Za ćerke Jovanu, Milicu i Đurđu ministar je naučio da kuva. Ume da umesi hleb.

- Ponekad napravim grčku musaku, gulaš... Obično ta naša teška balkanska jela. Volim to i da jedem. Kad god imam vremena, uvek nešto od hrane pripremim.

Prvi dođe, poslednji ode

Kada je reč o Ministarstvu spoljnih poslova, čije je vođenje nedavno preuzeo, Đuić kaže:

-Uvek u glavi imam onu filozofiju da srpski rukovodilac mora da komanduje ne napred, nego za mnom, priča ministar spoljnih poslova.

Na poslu je u 7 i 30 a neretko je među onima koji poslednji odlaze kućama.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading