Dušan Borovčanin
Foto: Alo/Alo!

Srbija je pobedila Ameriku, Argentinu, Španiju i Tajland. Odluku je donelo 150 država, a lepu vest čuli smo pre tačno godinu dana. I već tada se krenulo sa priprema za EXPO. Gradi se i radi punom parom, o umoru niko ne razmišlja, pa ni Dušan Borovčanin, direktor EXPO. 

- Posla ima dosta, ali je veliko uzbuđenje. Beograd će tada biti centar sveta, sve oči, svi reflektori će biti usmereni na Srbiju - kazao je Borovčanin.

Gostujući u našoj emisiji „U ringu“, Borovčanin je rekao da se očekuje učešće više od 120 država, te da se nada da će naš EXPO biti najposećeniji. Kada je reč o značaju ove manifestacije, on je objasnio da će to biti mnogo veće i bolje nego što su nekada biti Samiti nesvrstanih: 

Dušan Borovčanin

Foto: Alo!

 

– Ti događaji trajali su po dve nedelje, učestvovalo je oko 25 zemalja. EXPO će biti mnogo više od toga, trajaće 92 dana, biće 120 zemalja učesnica, milioni posetioca... Pored gostiju, u Beograd će tada doći brojni šefovi država, premijeri...

Finansijska korist za našu zemlju će biti velika, ali pored toga, EXPO će biti dodatni zamajac srpskoj privredi i ekonomiji.

I još jedna dobra vest je da će svi objekti koji se grade biti gotovi u naredne dve godine, što znači da će taj grad u gradu koji niče stvoriti mogućnost za nova radna mesta. Tu će biti i Nacionalni stadion, te ćemo i pre izložbe koja se održava 2027. moći da uživamo u svemu što se sada gradi.  

Expo2027

Expo2027

 

-  Do kraja 2026. svi objekti bi trebalo da budu završeni. Tada će zemlje učesnice krenuti da opremaju svoje  paviljone - naglasio je Borovčanin.

A kakvi su Aleksandar Vučić i Siniša Mali kao šefovi, da li su strogi i kako izgledaju njihove nenajavljene posete gradilištu na kojem niče EXPO, saznaćete u emisiji „U ringu“, koja se emituje svakog petka u 20 sati na Alo! Jutjub kanalu.

Tri najvažnije celine po izboru direktora EXPO

1. Nacionalni stadion

2. Novi Beogradski sajam

3. Muzejski distrikt

Ko je direktor EXPO privatno?

Kada je reč o privatnom životu, Borovčanin je otkrio da je pre nešto više od mesec dana dobio ćerku, te da svoju suprugu poznaje od detinjstva:

- Išli smo u osnovnu i u srednju školu zajedno. Posle prve godine fakulteta smo počeli da se zabavljamo, tako da smo sada već dosta dugo zajedno. I u formalnom braku. Sada imamo i ćerku.

Velika ljubav mu je i sport.

 Kada je reč o poslu, već tokom školovanja je otkrio da je turizam ono čime želi da se bavi. Još kao student nije se libio nijednog posla, a kolege koje su radile u hotelima rekle su mu da sve mora da prođe, što je i poslušao.

 - Savetovali su mi da mora da se počne od vrata, dakle kao portir. Nije to lagan posao, fizički je naporan stoji se ceo dan. Zahtevan je posao i u domaćinstvu takođe. Sva ta iskustva, kasnije i ona sa recepcije bila su mi dragocena da bolje razumem taj posao koji sam oduvek želeo da radim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading