Aleksandar Vučić
Foto: Tanjug/TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ

Ona je gostujući u Jutarnjem programu televizije Hepi rekla da predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac poziva na nasilje protiv porodice Vučić zloupotrebljavajući incident koji se desio u OŠ "Jovan Dučić" dodajući da najoštrije osuđuje bilo kakav vid nasilja nad bilo kim, posebno prema prosvetnim radnicima.

„Mislim da kao društvo oko toga treba da se okupimo i da je to jedna od onih stvari oko kojih ne sme da postoji političkih razlika, ni političkih obračuna, jer nismo važni mi, ni naši politički odnosi, bitni su prosvetni radnici, i kada god iskoristite tako nešto za političke obračune, što naša opozicija nažalost radi, vi onda umanjujete to nasilje, relativizujete ga i praktično relativizujete odgovornost samih nasilnika zato što kažu pa nisu baš oni krivi, nego kriv je Aleksandar Vučić, kriva je njegova porodica, krivi su ljudi na vlasti. To jeste nasilje i pozivanje na nasilje prema porodici Aleksandra Vučića. To je uradio predsednik Demokratske stranke i šef njihove poslaničke grupe, Zoran Lutovac u Narodnoj skupštini, ne da bi osudio nasilje, nego da bi napao porodicu Aleksandra Vučića. On je rekao mogli smo da čujemo strašnu rečenicu od strane nasilnika, koja zaista jeste strašna, a to je “Znaš li ti ko sam ja”, ali Lutovac kaže mi smo na tu rečenicu navikli zato što smo je čuli od članova najuže porodice Alekasandra Vučića. Ko je to ikada čuo od najuže porodice predsednika?! Ja mislim da je Lutovac sada pomešao porodicu Aleksandra Vučića i sve nas sa njima iz opozicije koji jesu nasilnici i kojima je jedina politika nasilje. Tu rečenicu “Znaš li ti ko sam ja” je milion puta izgovarao Dragan Đilas, i policajcima, policajcima na dužnosti u uniformi i studentima i još mnogo gorih psovki je izgovorio studentima jer se nisu slagali sa njim, zatim predstavnicima medija, novinarima, pa nikada nismo čuli od opozicije osudu toga”, rekla je Brnabić. 


Podsetila je i da je upravo opozicioni poslanici pretili šefu poslaničke grupe SNS Milenku Jovanovu rekao treba ga išamarati. 

“I onda kada smo mi napravili temu o toga kako su oni koji se bore protiv nasilja, u stvari najveći nasilnici u društvu i da stalno promovišu nasilje, on je čovek došao u studio jednog tajkunskog medija i rekao da bio sam u pravu i išamaraću ga sledeći put i nikom ništa. Zatim, njihov narodni poslanik Parandilović, je profesoru Stojanu Radenoviću, jednom od naših najpriznatijih i najboljih naučnika rekao: “Ćuti matori, ništa te nisam pitao”. Ja sam tada rekla, a šta mislite kako će deca koja ovo gledaju da se ponašaju prema svojim nastavnicima u školi, kada vi imate jednog narodnog poslanika i to iz redova opozicije koja se kao deklarativno bori protiv nasilja, koji jednom profesoru tog ranga kao što je Radenović, može da kaže to. Da li smo čuli osude toga, jesmo ali od Srpske napredne stranke, ali nismo od opozicije. I onda vi imate sinoć u Utisku nedelje neke psihološkinje, koje kaže da uvek je vlast bila ta koja promoviše nasilje, ne uvek je vlast bila ta koja osuđuje nasilje. Uz sve to vi nikada niste, ova tri dana od kad se desio taj incident, kako je reagovala država, kako su reagovale institucije, kako je reagovala izvršna vlast i kapa dole Vladi Srbije i svim nadležnim institucijama, od MUP, preko tužilaštva i svega. Odmah pritvor za nasilnike, produženi pritvor od 30 dana za fizički obračun sa nastavnicom i isto tako pozivam institucije da se obračunaju protiv svakog vida nasilja i nasilnika. Hajde kad već govorite ovi su ovakvi oni su onakvi, hajte da vidimo kako su institucije reagovale, i da pohvalimo jednom kada neko reaguje kako treba”, izjavila je predsednica parlamenta i dodala da se sprovodi kontinuirana dehumanizacija predsednika i njegove porodice, a da je jedini i najveći borac protiv mafije i kriminala sam predsednik.

“Nažalost, oni koriste to za političku borbu i to je tužno, to je njihov manir, koji mene zabrinjava zbog onog što smo čuli i jutros, a to su pretnje Aleksandru Vučiću od strane šefova kavačkog klana, mafije. Vi tu vidite paralelu koga svakog normalnog u ovoj zemlji treba da zabrine. Za neke medije Skaj prepiska koja je objavljena u Crnoj Gori nije relevantna kao da se nije desilo. Zvicer koji je još na slobodi i pri tom predstavlja najozbiljniju pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića, kaže u jednom trenutku “a onda ćemo mi medijski da ga udarimo” i vi stvarno vidite kontinuirane medijske udarce i napade na Aleksandra Vučića i na njegovu porodicu to je kontinuirana dehumanizacija o kojoj mi pričamo i pokušavamo da pričamo i želimo da pričamo svih ovih godina, a sada vidite dokaz kroz ovu Skaj prepisku da je to bio i plan. Ono što je posebno zanimljivo je da to uvek ide preko onih koji su povezani na neke zapadne fondove i koji su kao zaštićeni kao istraživački novinari I istraživački mediji, koji čak ni ne kriju i nisu ni u tom vreme krili da je njima izvor informacija ili Belivukov advokat ili Belivuk sam, lično. Te informacije puštaju kroz svoje istraživačke medije, zatim preuzimaju tajkunski mediji, i te price se etabliraju kao neosporna istina i šire se kroz Narodnu skupštinu preko poslanika opozicije. I onaj koga to ne zabrinjava i ko svesno ili nesvesno učestvuje u tome, treba da se zapita šta radi, dok ne bude bilo kasno, jer smo mi već jednom u Srbiji imali ubistvo predsednika Vlade. I taj narativ koji relativizuje sve, koji se na kraju krajeva desio i sa Ficom u Slovačkoj, to je taj narativ pa i od naših analitičara koji su izašli i rekli: pa dobro različiti su motivi, možda je kriminalni motiv, možda je finansijski, on je onako sumnjiv lik… Pa sram vas bilo! I time se uvek relativizuju napadi i pretnje smrću najvišim predstavnicima države. Ovde vidite iz Skaj prepiske, da je jedini i najveći borac protiv mafije i kriminala predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da jeste stavio svoju glavu u torbu kada je objavio rat mafiji”, istakla je ona. 

“Stičem utisak da javnost nije zaista bila svesna i niti je danas svesna kolika opasnost preti po život Aleksandra Vučića, to je stalna opasnost. Ključno što smo videli u Skaj prepisci je da žele “medijski da udare” predsednika, i to konstantno rade. Vode se time kada ne bude Aleksandra Vučića mi ćemo moći da radimo ono što smo radili nekada, kada bude Aleksandra Vučića mi smo slobodni ljudi, moći ćemo da gospodarimo ne samo Crnom Gorom već čitavim regionom, dakle Aleksandar Vučić je jedina brana toj mafiji, a oni ga udaraju preko medija. Oni imaju svoje medijske ispostave, od kojih neke svesno ili nesvesno, zajedno sa nekim političarima, I svi su na istom zadatku da plasiraju napade na predsednika. Ja sve pozivam da se uozbiljimo i da čuvamo makar ustavni poredak i volju građana,I da oni koji svesno ovo rade, budu pitanje službi bezbednosti, a da oni koji nesvesno učestvuju u ovome da će im makar sad biti jasnije da ne treba da učestvuju u tome. Da pretnja po predsednikov život postoji, postoji. Dokle god je Radoje Zvicer na slobodi postoji i kada god ovakve stvari izlaze na videlo, ta pretnja po njegov život je još veća. Vi imate sa druge strane Aleksandra Vučića koji je ne samo brana da ovom zemljom i regionom ne zavlada kriminal, već garant sigurnosti i bezbednosti Republike Srbije”, zaključila je Ana Brnabić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (44)

Loading
Milan

17.06.2024 12:06

Ne sme da se ponovi scenario kao sa Djindjićem,drzava mora zaštiti svog predsednika.

Sonja

17.06.2024 12:06

Opozicija kada ne zna šta će sa sobom odmah se hvata Vučića i njegove porodice,ne znam samo kako im ne dosadi više,a dosadili su svima.

Dejan

17.06.2024 12:07

Konstantni napadi opozicije na predsednika Srbije i njegovu porodicu je odraz mržnje i nemoći i namere da se država oslabi.

Sana

17.06.2024 12:08

Vucic je meta mafije zato sto je krenuo u odlucan rat protiv onih koji su godinama unistavali Srbiju

Ana

17.06.2024 12:13

Opoziciju treba da bude sramota svog ponasanja.

Ana

17.06.2024 12:13

Opoziciji vise nista nije sveto, nemaju granice u svojim zlodelima.

Jeka

17.06.2024 12:15

Sad ni sami sebe ne mogu da gledaju opozicionari, a Vucica jos vise i sve zbog gubitka na izborima!

Strahinja

17.06.2024 12:15

Svaki vid nasilja, treba najstrozije osuditi

Filip

17.06.2024 12:15

Ako neko brine o prosvetarima to je onda SNS i Vucic zajedno sa njom, dopunim Zakonika o nasilju na prosvetarina, povecavanjem plata... Opozicija je tu samo da zamaze oci po kojom recenicom kada je to potrebno.

Marko

17.06.2024 12:16

Vučić je uspeo da preporodi zemlju i dobro radi zato je smeta svima koji žele da vrate zemlju u stara vremena kad se loše živelo.

Jeka

17.06.2024 12:16

Opozicija je ponovo pokazala svoje pravo lice, a to je da im je Vucic kriv sto ih narod ne postuje!

Goran

17.06.2024 12:16

Svako ko vređa ili čak preti treba da odgovara pred zakonom.

Strahinja

17.06.2024 12:16

Lutovac koristi svaku priliku, da napadne Vucica i vlast

Bojan

17.06.2024 12:17

Ova zemlja ne sme da dozvoli da predsednik ni na koji način trpi nasilnike i pretnje. Svako ko se ogreši o zakon treba da odgovara.

Tara

17.06.2024 12:17

Od opozicionara kao niko svoju porodicu da nema, kada god im je neka frka hvataju se Vuciceve porodice, nema potrebe za tako necim.

Jeka

17.06.2024 12:17

Opoziciji je uvek kriv Vucic za svoje promasene politicke ciljeve, sramota!

Strahinja

17.06.2024 12:18

Neverovatno je, koliku kolicinu mrznje pokazuju pojedini opozicionari

Nikola

17.06.2024 12:18

Đinđić je bio svima opomena i zato i na najmanju stvar treba da reagujemo.

Jovana

17.06.2024 12:18

Normalan covek ne bi nikoga u porodicu dirao i vredjao, to je nesto sveto i svoja se cuva a tudja se ne dira, ali opozicija je olicenje zla, oni mogu sve.

Maja

17.06.2024 12:19

Opozicija jedva ceka da prozove predsednikovu porodicu, sramota za njih.

Ana

17.06.2024 12:19

Dražva mora da reaguje i zaštiti Vučića od nasilnika i poremećenih ljudi.

Jeka

17.06.2024 12:19

Od ove opozicuje se nista dobro i ne moze cuti, niti ocekivati, samo da se nasilno ponasaju

Strahinja

17.06.2024 12:19

Sramno ponasanje Lutovca i njegovih pristalica

Nikola

17.06.2024 12:19

Narodu se opozicija vise smucila svojim izjavama i napadanjem na predsednika nase drzave.

Milica

17.06.2024 12:20

U ovoj zemlji nema mesta za ljude koji vređaju i prete, treba ih najoštrije kazniti.

Jeka

17.06.2024 12:20

Ova opozicija svakog dana pokazuje svoje nasilnicko ponasanje,za svaku osudu su!

Jakov

17.06.2024 12:20

Za sav ovaj ambijent nasilja i tenzija je kriva opozicija.

Milan

17.06.2024 12:21

Opozicija je ta koja promoviše nasilje i ona je kriva što više ljudi prete i vređaju nevine.

Jeka

17.06.2024 12:21

Srbija nije imala nikad goru opoziciju, koja je spremna na najgore postupke, zarad nekih svojih interesa

Kaja

17.06.2024 12:21

Sramno je što opozicija napada predsednika koji se bori za svoj narod!

Rada

17.06.2024 12:22

Medju opozicijom su sve sami zlikovci, treba zastiti porodicu naseg predsednika.

Ana

17.06.2024 12:22

Opozicija treba da se stidi svojih postupaka.

Strahinja

17.06.2024 12:22

Jadno je, sto opozicija koristi ovu tragediju, za napade na Vucica i njegovu porodicu

Milos

17.06.2024 12:22

Svi treba da zaštitimo Vučića od ljudi koji prete i vređaju, za takve ljude nema mesta.

Lena

17.06.2024 12:22

Opoziciji su svi krivi zbog poraza, a nikako da prihvate činjenicu da ih narod ne želi na vlasti!

Jovana

17.06.2024 12:22

Jasno je, opoziciji smeta kako uspesno vodi predsednik Vucic vodi drzavu.

Tina

17.06.2024 12:22

Opozicija mora shvatiti da pozivanje na nasilje nema mesta u našoj politici. Lutovac svojim izjavama prelazi sve granice!

Jeka

17.06.2024 12:23

Nista dobro ni pametno se ne moze ocekivati od ovih opozicionara, samo nasilje koje konstantno sire medju narodom

Strahinja

17.06.2024 12:23

Od Lutovca nista drugo nismo ni mogli ocekivati, sem uvreda na racun predsednika Vucica

Zeljko

17.06.2024 13:07

Ovakvo ponasanje opozicije je za svaku osudu! Srbija se danas razvija i napreduje velikom brzinom zahvaljujuci predsedniku Vucicu , njegovoj odgovornoj politici i velikom radu i trudu!