muftija jusufspahić
Foto: Alo/Printscreen

On je za Tanjug rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

"Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije", rekao je Jusufspahić.

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput "korisništva Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici".

"U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić", rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

"Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni", rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je "lepo biti musliman u Srbiji".
 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading