Islamska zajednica Srbije zahvalila Vladi Srbije za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu (FOTO)
Foto: EPA

 "Vlada Republike Srbije sa svojim Ministrastvom spoljnih poslova pružila nam je jedinstvenu podršku tako što je dodelila ovlašćenje predsedniku Sabora Islamske zajednice Srbije i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Saudijske Arabije, Muhamedu Hamdi Jusufspahiću, da predstavlja muslimane Srbije u procesu otklanjanja prepreka i ostvarivanja kvote za hadž", navodi se u pismu. 

Hadžiluk je važan čin pri praktikovanju vere, što je pravo svakog građanina Srbije zagarantovano Ustavom, dodaje Islamska zajednica Srbije.

Takodje IZS je uputila pismo zahvalnosti i ministarstvu hadza Kraljevine Saudijske Arabije sto je na zahtev vlade RS obezbedilo veću kvotu za učešće muslimana Srbije na hadžu.

Islamska zajednica Srbije zahvalila je ministru hadža Saudijske Arabije Tavfiku Al Rabiji i njegovim saradnicima za sav trud koji su učinili, da muslimani Republike Srbije, nakon kraćeg prekida, ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju, za 700 hodočasnika odobrenu i obezbeđenu, navodi se u Povelji priznanja i blagodarnosti u koju je Tanjug imao uvid.

Islamska zajednica Srbije

Tanjug

 
Islamska zajednica Srbije

Tanjug

 

 

BONUS VIDEO


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading