Pavle Grbović
Foto: Alo/Printscreen

Podsetićemo vas malo kasnije na neke minule podele, a sada da konstatujemo da je počela i otimačina celih odbora. Nazvasmo je u naslovu sprdačina, jer kad čovek vidi o čemu se radi, može samo da se smeje. 
Uglavnom, danas je u Novom Sadu najavljena konferencija za medije na kojoj je ozvaničeno pristupanje organizacije Zajedno za Novi Sad (to je, u stvari, doskorašnji gradski odbor stranke Zajedno, na čijem su čelu Nebojša Zelenović i Biljana Stojković) političkoj stranci Pokret slobodnih građana (PSG). Na konferenciji su kao govornici najavljeni Pavle Grbović, republički poslanik i predsednik PSG, Ana Oreg, republička poslanica i članica Predsedništva PSG, i Radivoje Jovović, pokrajinski poslanik i dosadašnji kopredsednik Zajedno za Novi Sad.

A zašto je pomenuta grupacija napustila Zelenovića i Stojkovićevu? Kako je saopšteno, nisu se odazvali pozivu da bojkotuju izbore, koji im je uputio vrh Zajedno, i na te izbore su izašli 2. juna. Prošli su tako kako su prošli, zajedno sa ostatkom opozicije, to jest potučeni su do nogu od Srpske napredne stranke, koja sama može da formira vlast u Novom Sadu jer je dobila čak 53 odsto glasova.

I evo, sad su rešili da se spoje, odnosno PSG je rešio da Zelenoviću i Stojkovićevoj otme novosadski odbor. Misle, valjda, da će im poći za rukom da nekako realizuju ono iz narodne poslovice "dva loša ubiše Miloša". Teško, ali nada svakako umire poslednja.

Inače, na samoj konferenciji Jovović je ocenio da je ukrupnjavanje građanske opozicije dobra vest i najavio razgovore sa još nekim grupama građana istim povodom.

Grbović je naveo da je ovo primer koji ruši ustaljene loše tradicije da se nakon izbornih ciklusa stranke cepaju (zaboravio da pomene da su se ovog puta, u stvari, pocepali već pre izbora), te naglasio da se ovim postupkom ukrupnjavanja i udruživanja navodno pokazuje odgovornost.

Ovo je, kao što rekosmo, samo poslednja opoziciona poseta i svađa u dugačkom nizu. Pre izbora 2. juna podelili su se na bojkotaše i one koji na izbore izlaze, u međuvremenu su se žestoko svađali Dragan Đilas i Marinika Tepić sa Savom Manojlovićem, onda je Manojlović pozvao na vraćanje mandata i građansku neposlušnost, pa su ga svi odjavili i tako dalje.
Ako krenemo malo dalje u prošlost, setićemo se i kako je Miroslav Aleksić "izdao" Dragana Đilasa, a prethodno se i otcepio od svoje matične Narodne stranke, koju je u to vreme još vodio Vuk Jeremić. Pa ćemo se setiti i kako je Đilas bukvalno oteo Zdravka Ponoša Vuku Jeremiću, proglasivši ga za zajedničkog predsedničkog kandidata, a da Jeremića nije ni obavestio, iako je Ponoš bio funkcioner njegove stranke.

I mogli bismo se tako prisećati i prisećati i onda bi ovaj tekst, bez ikakve sumnje, bio duži od "Rata i mira". Poenta je i ovako potpuno jasna. Opozicioni rat (sa kratkotrajnim primirjima) dobiće još mnogo epizoda i nastavaka. A vi kupite kokice, zavalite se u fotelju i gledajte. Mnogo je bolje od bilo koje španske sapunice.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading