srebrenica iz drona
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/light2tube

Povod su lokalni izbori u opštini i problem je što Bošnjaci imaju čak tri kandidata, a na to sve u toku je konkurs za izbor direktora Memorijalnog centra "Potočari".

Fejzić pretio Suljagiću

Glavni akteri sukoba su direktor MC Emir Suljagić i predsednik Upravnog odbora Centra Hamdija Fejzić i jedan od tri bošnjačka kandidata za načelnika Srebrenice.

Javnost u BiH je za bošnjački sukob u Srebrenici saznala pošto je Emir Suljagić prijavio da mu je Fejzić pretio i zatražio njegovu smenu.

Suljagić je, u prijavi bezbednosnim agencijama, naveo da je, početkom aprila, imao razgovor sa Mirnesom Zahirovićem, zaposlenim u MC, članom Konkursne komisije za izbor i imenovanja direktora Centra, te članovima UO Mirsadom Bajrovićem, Salihom Đuderijom i predsednikom UO Hamdijom Fejzićem, koji su i članovi komisije.

Tokom telefonskog razgovora, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između štićene osobe Emira Suljagića i Hamdije Fejzića, koji je počeo da vređa Suljagića i da ga psuje i preti: "Gde se nalaziš, da dođem da te odradim". Suljagić je prijavio da Fejzić nosi vatreno oružje i da je sklon nasilju.

Za Fejzića se navodi da je obavljao funkciju zamenika načelnika opštine Srebrenica do novembra i da ima veliki broj pristalica koje mogu da budu pretnja po Suljagićevu bezbednost.

U Srebrenici, kako tvrde izvori "Novosti", već mesecima traje politički rat između bošnjačkih partija oko kadidata za načelnika Srebrenice.

- Kako se nisu mogli usaglasiti oko jednog imena, a u imenovanju kandidata želeo je da učestvuje i Suljagić, došlo je do opšte podele, pa Bošnjaci idu u tri kolone za načelnika Srebrenice. Upravo zbog mešanja u političke odluke došlo je do pretnji, ističe izvor "Novosti".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
fiko

05.06.2024 14:07

Bilo bi dobro da se poubijate sami izmedju sebe

fiko

05.06.2024 14:07

Bilo bi dobro da se poubijate sami izmedju sebe