Milojko Spajić
Foto: Printscreen/JutjubPrintscreen

Vladajući Pokret Evropa sad, koji je prvi put izašao na izbore u Budvi, osvojio je svega dva mandata od 33 koliko broji lokalni parlament, pokazali su prvi stranački rezultati u metropoli turizma.

Stranačku listu je predvodio Predrag Zenović, glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom.

Jedan od ključnih razloga za ovaj izborni fijasko je odluka Spajića da podrži Rezoluciju o Srebrenici, što je mnogima u Crnoj Gori i Srbiji doživljeno kao "zabijanje noža u leđa" Srbiji.

Rezolucija o Srebrenici, kojom se genocid u Srebrenici iz 1995. godine zvanično priznaje, izazvala je duboke podele i kontroverze na celom Balkanu.

Za mnoge Srbe, ova rezolucija predstavlja nepravedno etiketiranje čitavog naroda, dok je za druge važan korak ka suočavanju sa prošlošću i pomirenju u regionu. Spajićeva podrška ovoj rezoluciji naišla je na osude i negativne reakcije, posebno među glasačima koji su smatrali da je ovim potezom izdao interese Srbije.

Kadija te kudi, kadija ti sudi...

Upravo ovaj kvarni i licemeran politički potez crnogorskog premijera rezultirao je značajnim padom podrške za Spajića i njegov pokret.

O tome svedoče i mnogi protesti organizovani u svim crnogorskim gradovima nakon sramnog glasanja. 

Izgubljeno poverenje i negativna percepcija Spajićeve politike direktno su se odrazili na izborne rezultate, što je dovelo do fijaska za Pokret Evropa Sad u ovom važnom crnogorskom gradu.

Sve ovo ne bi bilo tako ironično da upravo Milojko Spajić je izdao volju naroda time što je glasao za rezoluciju o Srebrenici, iako je znao da su ga Srbi doveli na vlast.

Ovaj potez jasno pokazuje da je prioritet stavljen na političke interese umesto na volju i osećaje građana Crne Gore. Svojim delovanjem, Spajić je izneverio poverenje i očekivanja onih koji su ga podržavali, stvarajući dodatne podele i nezadovoljstvo u lokalnoj zajednici

Ma ko ti to baje...

Kao administrator Brisela, nije osluškivao volju svoga naroda koji ga je birao, niti osećao potrebu da zaštiti integritet svoga naroda i države Crne Gore, već je pristupio ispunjavanju interesa svojih nalogodavaca sa Zapada, koji svojim zločinačkim namerama pokušavaju da srpski narod i državu Srbiju rastoče kao remetilački faktor njihovih interesa.

Da su strani faktori i ovoga puta upleli prste, potvrdio je i Milan Knežević, predsednik DNP, otkrivši pravu istinu o navodnim amandmanima koje je Crna Gora uložila na zločinačku Rezoluciju.

- Molio nas je da ne talasamo i da ga ne dovodimo u neprijatnu situaciju. Ja nisam usta otvarao, sve dok on nije pošao u Nemačku. On je tamo bio 15 dana, duže je bio u Nemačkoj nego Šolc i kad se vratio iz Nemačke on je promenio stav - rekao je Knežević.

-Ja nisam usta otvarao, sve dok on nije pošao u Nemačku. On je tamo bio 15 dana, duže je bio u Nemačkoj nego Šolc i kad se vratio iz Nemačke on je promenio stav.

Milojko Spajić

JutjubPrintscreen

 

 

- Onda su nam izašli sa amandmania. Nema tu filozofije. Amandmani su došli iz nemačke ambasade. Spajića i ministra spoljnih poslova Ivanovića, koji su se inače izjašnjavali kao Srbi, pozvali su u ambasadu i rekli im 'to će biti vaši amandmani, na taj način pomažete Srbiji - rekao je Knežević.

 

Zloupotreba SRPSKOG naroda u CG

Čak su i izbori 2020 godine su pokazali svu zloupotrebu srpskog naroda u Crnoj Gori. Tim izborima su dovedene političke analfabete, koji nisu imali svoj stav, već  im iz Zapadnih ambasada dostavljali agendu za svaki dan njihovog rada. Od takvih političkih diletanata se ne može očekivati prosperitet i suverenitet naroda i države.

Crna Gora je država u bankrotu, koja živi  na pozajmicama, sa vrlo malim proizvodnim kapacitetima, što znači da je neodrživa u suverenom postojanju.

 

Ono što je svima polako sada kristalno jasno je da postupak Milojka Spajića u vezi s glasanjem za rezoluciju izazvao žestoku reakciju među svim Srbima u Crnoj Gori.

Politička manipulacija za Oskara

Mnogi od njih smatraju da je ovo još jedan primer političke manipulacije i nedemokratskog ponašanja, što dodatno pogoršava ionako napetu političku situaciju.

Ovakvo ponašanje potiče na dodatnu polarizaciju među zajednicama u Crnoj Gori i ukazuje na potrebu za transparentnijim i odgovornijim vođenjem politike, koje bi bilo u interesu svih građana, bez obzira na njihovu nacionalnu pripadnost.

Spajićev slučaj upravo pokazuje kako političke odluke na nacionalnom i regionalnom nivou mogu imati dalekosežne posledice na lokalne izbore, te kako delikatna pitanja iz prošlosti Balkana i dalje utiču na savremenu politiku u regionu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading