Aleksandar Martinović
Foto: Printscreen/MDULS

Na sastanku koji je ocenjen kao najkonstruktivniji do sada i koji je protekao u veoma prijateljskoj atmosferi bilo je reči o rešenjima izazova sa kojima se suočavaju sve zainteresovane strane.

Ministar Martinović je tom prilikom istakao da su vrata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apsolutno otvorena za svaku vrstu razgovora, a da samo sa jedinstvenim i usaglašenim stavom mogu da se donesu sistemska i realna rešenja koja će proizvesti dugoročne rezultate.

"Jedino sinergijom poljoprivrednika i državnih organa, udruženi, možemo da odgovorimo na izazove veoma zahtevnog svetskog i evropskog tržišta hrane. Izazove sa kojima se susrećemo, prevazići ćemo obostranim razumevanjem, dijalogom i postepenim rešavanjem svakog problema, imajuću u vidu da je naše Ministarstvo kuća svih naših poljoprivrednika. Mi smo jedno, treba da napravimo sistem u kome će veliki i mali sinhronizovano funkcionisati. Danas smo pokazali da to možemo", naglasio je ministar Martinović i dodao da se sastanak nastavlja u petak.

Sastanku su pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prisustvovali i predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marjan Rističević, predsednik Privredne komore Marko Čadež, predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstva finansija, Uprave carina, Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za voćarstvo Čačak, kao i predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading