Marko Đurić
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

- Danas će za Srbiju biti težak i tužan dan zato što će rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN sakupiti prostu većinu glasova onih zemalja koje glasaju.

Iako većina čovečanstva, pa ni većina država sveta za rezoluciju verovatno neće glasati.

Istovremeno, danas će za Srbiju biti i veliki dan ponosa, zato što ćemo danas pokazati da jesmo država, država koja hoće i ima snage da brani sebe, država koja hoće da se pita o sopstvenim interesima i da nezavisno i slobodno donosi svoje odluke - naveo je Đurić na društvenoj mreži Iks.

Podsetimo, sednica koja će prethoditi glasanju počinje tačno u 16 časova po našem vremenu, odsnosno u 10 sati po lokalnom vremenu.

- Ovo je zastava časti, zastava hrabrih, zastava slobode! Upravo sam je poneo sa sobom u zgradu UN. Braniću je i čuvati. I ponosiću se njom. Mi nismo genocidan narod! Živela Srbija! - napisao je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić ranije tokom dana na svom Instagram profilu, podelivši fotografiju srpske trobojke.

- Odgovoriću im snažno i onoliko hrabro, koliko hrabrosti ima. Sve što imam hrabrosti, znanja i snage odgovoriću im. I odgovoriću im istinito. Odgovoriću im, borićemo se. Naš narod nije genocidan narod - jedna je od poruka predsednika Vučića.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (2)

Loading
duki

23.05.2024 15:48

srbija ce pokazati svetu da nije saka zobi da je pozoba svakak vrana koja doleti