lider ujedinjene crne gore
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/ADRIA TV Montenegro

“Kako sijemo tako i žanjemo! Ako ćemo da vladamo kao DPS bolje da nas nema. Oni su ojadili Crnu Goru pod izgovorom da ne smiju dopustiti da mi dođemo na vlast. To je bila i ostala lopovska vlast. Predlažem premijeru Spajiću da nakon današnjeg “glasanja Crne Gore”u Skupštini UN pokrene pitanje poverenja Vladi. Ako dobije poverenje neka mu je sa srećom, ko god mu ga dao, ali tako bismo saznali ko je gde u ovom političkom cirkusu.
Ovo je azbuka demokratije, a mi smo dužni da je uvedemo u praksu”, naveo je on.

Kako je dodao, strah od DPS-a je žalosni izgovor da “ćutke gledamo kako oni iz opozicije sprovode svoju politiku, a mi smo kao na vlasti i čuvamo većinu.”

“Ako će DPS politika biti vladajuća a sprovoditi je pobednici iz avgusta 2020. onda sve zajedno pitam: čemu ta čemerna pobeda i koga smo pobedili?

Dakle, nema nazad, nema povlađivanja logici da je politika DPS-a bila dobra, a njihove partijske vođe loši! Upravo je ta politika: bez dostojanstva, bez čuvanja unutrašnje sloge i mira, politika progona, politika koja se udvara lobističkim centrima moći i istovremeno progoni slobodne ljude, najgora politika od ikad do danas”, istakao je on.

Danilović je naglaio da moraju pobediti  tu politiku, a ne pojedince koji su je sprovodili.

“Ovde se odavno ne radi o “pojedinačnoj odgovornosti” nego o političkom monstrumu čije su maksime od mnogih napravile pokorne i uplašene ljudiće.  Otpor! Otpor jer nikome nijesmo dužni niti nam je neko nešto poklonio. To što nas je neko prevario ne znači da treba mi da se stidimo umesto njega. Ne i ne! Glavu gore i bez odustajanja”

Bonus video: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading