VULIN DEMOLIRAO VLADU U PODGORICI Pokušavaju da se operu!
Foto: MUP Srbije

"Pisci crnogorske rezolucije o Jasenovcu uspeli su ono što niko nije mogao. Da napišu rezoluciju o jasenovačkom genocidu, a da ni jednom ne pomenu ustaše i NDH, da srpsko ime pomenu jednom, a hrvatsko samo kada su nabrajali narode koji su stradali u Jasenovcu'', poručio je Vulin u saopštenju.

Možda, kako je naveo, crnogorski  jezik nije dovoljno bogat da sve ovo pobroji, ali mogli su pisci rezolucije, dodao je Vulin, da se posluže i srpskim.

''Osim manjka reči ili manjka hrabrosti da izgovore prostu istinu o odgovornosti NDH, Hrvata i ustaša, pisci rezolucije su pokazali i potpuno nepoznavanje istorije. 22. aprila 1944. godine, jasenovački logor nije rasformiran, kako se kaže u predlogu rezolucije, već su preostali logoraši, njih šest stotina od ukupno hiljadu, izvršili proboj jurišajući na hrvatske ustaše i žicu'', naveo je Vulin.

Podsetio je da je zapamćeno da je Mile Ristić logoraš, Kozarčanin oteo ustašama mitraljez i pokrivao proboj.

''Ne znaju pisci rezolucije da je Jasenovac jedini logor smrti koji na sramotu i partizana i četnika nije oslobođen, već su se logoraši sami oslobodili, pa samin tim nije mogao biti rasformiran. Rezolucija o jasenovačkon genocidu ne može i ne sme da bude puko potkusurivanje sa Srebrenicom. Prevelika je jasenovačka patnja, a još veći hrvatski greh da bi se Jasenovac poredio sa Srebrenicom. Zato, ako Skupština Crne Gore ne sme da pomene i Hrvatsku i ustaše i Nemce neka ne rasitnjava jasenovačku golgotu da bi opravdala Vladu Crne Gore zato što će glasati za rezoluciju o Srebrenici. Ne znam šta je veća uvreda za Srbe", poručio je Vulin.

Skupštinska većina u Crnoj Gori predala je u petak parlamentu Predlog rezolucije o genocidu u Jasenovcu, a taj predlog potpisali su svi poslanici vladajućih partija, osim predstavnika albanskih partija.

(Tanjug)

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading