Davor Đenero
Foto: Printscreen/Printscreen

Davor Đenero, najuticajniji hrvatski politikolog i jedan od najvećih srbomrzaca na Balkanu, predstavio je plan na bošnjačkoj televiziji kojim bi se uništila Republika Srpska, ukinuo Dejton, a Srbi optužili za niz genicida u BiH i Hrvatskoj. Plan je da Republika Srpska bude usisana u Federaciju BiH, decentralizovana i podeljena na kantone.

- Vi ste jedan od retkih koji ste kazali da rezolucija o Srebrenici može biti početak poništenja Dejtona i ukidanja entiteta Republike Srpske. Kako to mislite, zašto, kako se to može ostvariti, ako znamo da rezolucija nije pravo obavezujuća? Šta to znači za BiH i za predstavnike BiH - upitao je voditelj bošnjačke televizije.

- Znači da se model Federacija preliva na celu BiH. Da se ovaj napadni, centralizovani model u manjem entitetu mora decentralizovati, podeliti na kantone, i undružiti u kantonalnu strukturu Federacije BiH - rekao je Đenero.

Kako kaže, sada je trenutak, jer imaju kritičnu masu i podršku Zapada u borbi protiv "patogenog Vučića".

- To se vrlo lako, jednostavno i brzo može rešiti. Evropska unija i evropatlantizam mogu biti put BiH iz krize. Postoji međunarodna pomoć koja može osigurati isključivanje svih onih koji unose patogene uticaje. Vi znate odakle oni dolaze. Postoji kritična masa da se takvi procesi pokrenu, a sada postoji "pomoć prijatelja".

Tvrdi i da Srbi nisu izvršili genocid samo u Srebrenici, nego i u Hrvatskoj i još 10 opština u BiH!

- Genocid koji je ograničen samo na podrušju Srebrenice, iako se može govoriti i na desetak opština u BiH. Neke elemente genocida ima i ono što se dešavalo u Hrvatskoj. 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ljubica

18.05.2024 11:17

Večni san srbomrzaca je istrebljenje i asimilacija Srba.Samo postoje snovi, koji se u noćnu moru pretvore…