Aleksandar Šapić
Foto: Alo/Alo

- Predsednik je izašao sa merama koje ćemo preuzeti i taksativno naveo kakvi će biti potezi naše države. Mislim da je to pravi pristup i jedini način na koji možemo da se odupremo pritiscima sa kojima su naša država i naš narod suočeni“, istakao je Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda, komentarišući poteze koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom Rezolucije o Srebrenici u UN i primanju tzv. Kosova u Savet Evrope.

Šapić je naveo da smatra da je Vučićevo nedavno obraćanje jedno od najboljih koje je predsednik imao u poslednje vreme, te da je veoma srećan što je Vučić izašao sa takvim stavom, imenovao stvari onakvim kakve one zaista jesu i definisao kakvi će biti potezi države Srbije.

- Predsednik je rekao: „Tako je kako je, mi ćemo se prilagoditi, borićemo se svim raspoloživim sredstvima“. To je pravi pristup, da ne klonemo duhom, da koristimo sva sredstva koja imamo na raspolaganju, vodeći računa da ćemo prvo sve uraditi i iscrpeti sva moguće opcije pre nego dođe do primene sile ili ne daj Bože do bilo kakvog oružanog sukoba ili rata, jer kad do rata dođe, onda više nema nazad - rekao je Šapić.

Šapić je istakao da smatra da kao narod treba da se suočimo sa izazovima koje su ispred nas, da povučemo određene poteze, a ujedno da budemo i svesni naše veličine i snage, a nažalost i nemogućnosti da u određenim sitacijama uradimo sve što bi smo hteli ili želeli.

 - Ono što možemo, to ćemo i uraditi. Imenovaćemo stvari onakvim kakve jesu, zauzećemo stav, raditi na jedinstvu, sagledavati geopolitičku situaciju i čekati pogodan momenat, ali i voditi računa o srpskom nacionalnom interesu, o svom narodu, voditi računa o tome ko su nam zaista prijatelji, razlikovati prijatelje, partnere, saradnike - rekao je Šapić.

Upitan da prokomentariše to što je Vuk Jeremić ponudio pomoć i stavio se na raspolaganje državi Srbiji i srpskom narodu kada su naši nacionalni interesi ugroženi, Šapić je istakao da je taj potez za poštovanje.  

-Ja sam sa Vukom Jeremićem imao dosta okršaja u prošlosti, ali njegov potez je za pohvalu. Mislim da na taj način treba da reaguje svaki pravi srpski rodoljub i patriota. Ovakvi izazovi koji su postavljeni pred naš narod nas, na neki način i zbližavaju. Hajde da vidimo šta je ono što nas spaja, šta je ono što je neupitno, a nakon toga ćemo na lakši način da rešimo i nesuglasice koje imamo. Došao je momenat u kome moramo da se opredelimo, da li smo za Srbiju ili nismo? A nakon što budemo odbranili naše nacionalne interese u veoma izazovnom vremenu u kome živimo, onda možemo da govorimo o tome šta je to što po čemu se razlikujemo - zaključio je Šapić.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO IZ MOSTARA Pokušavamo da očuvamo mir, a ne da se hvatamo za gušu #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #fypシ #foryou #foryoupage #viralvideo #predsednik #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (13)

Loading
Stefan

17.04.2024 10:26

Baš tako, vodi pravu i odgovornu politiku

Mane

17.04.2024 10:26

Radićemo ono što moramo,a to je da budemo jedinstveni i složni.

Stefan

17.04.2024 10:27

Baš tako, vodi pravu i odgovornu politiku

Velja

17.04.2024 10:28

Moramo se suprostaviti onim čime raspolažemo .Doći će i naših pet minuta.

Иван

17.04.2024 10:28

Идемо даље. Борба увек, предаје нема. А нема ни повлачења. То је радио ДОС, ова власт то не чини.

Stefan

17.04.2024 10:29

Ovo je ozbiljna politika odgovornosti jako znači u zaštiti naših nacionalnih interesa

Ema

17.04.2024 10:30

Nikome nije gorela do zore ,pa neće ni kosovskim okupatorima.

Toma

17.04.2024 10:30

Jasan stav pokazuje koliko je Vučić odgovoran prema naciji i državi

Filip

17.04.2024 10:31

Jasan stav zapravo govori koliko smo ozbiljni i odgovorni kao država

Srbin

17.04.2024 10:31

Srbija se vise nece nikome saginjati!

Filip

17.04.2024 10:32

Vučić se odgovorno i ozbiljno bavi politikom

Ljubica

17.04.2024 10:45

Bravo zemljače, jedinstvo je sada najvažnije za očuvanje i opstanak našeg naroda i Srbije.