Siniša Mali na sastanku
Foto: Alo/Foto: Ministarstvo finansija

„Ovo je jedan od najvažnijih projekata u energetskom sektoru Srbije. Razgovarali smo o izazovima u izvođenju radova i načinima kako da te radove ubrzamo. To će biti prvi pogon od 1991. u Srbiji stavljen u funkciju“, rekao je Mali i najavio nove sastanke na ovu temu u narednih desetak dana.

Kako je rekao, neophodno je da kineska i srpska strana zajedno prate dinamiku izvođenja radova u narednih nekoliko meseci.

„Ovaj ogroman projekat je od strateškog značaja za Republiku Srbiju i zato zajednički radimo na tome da on što pre bude i završen“, istakao je Siniša Mali i zahvalio se sagovornicima na konstruktivnom razgovoru.

On je dodao da će snaga novog pogona biti 350 megavata i da će dugoročno obezbediti dodatnu sigurnost našeg elektro – energetskog sistema.

Kako je istakao, blokom B3 dobićemo novo moderno postrojenje za proizvodnju električne energije, prvo nakon skoro četiri decenije, koje će dovesti do energetske nezavisnosti Srbije i stabilnog snabdevanja građana i privrede.

Ministar Mali je naveo da Kina i Srbija imaju izuzetno razvijenu saradnju u mnogim oblastima, zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Si Đinpingu, a da je energetika jedna od njih.

„Srbiju i Kinu veže čelično prijateljstvo koje se neprekidno produbljuje i to pre svega zahvaljujući dobrim odnosima predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kine Si Đinpinga“, istakao je potpredsednik Vlade i dodao da saradnja dve zemlje daje bogate rezultate.

Lo Ćei se zahvalio na ukazanom poverenju navodeći da je kompanija CMEK zainteresovana za dalju saradnju na novim projektima.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading