Skupština Srbije
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Vlast i opozicija su se prvi put posle decemebarskih izbora našli za istim stolom u parlamentu, u ponedeljak, 1. aprila, kako bi razgovarali o izbornim uslovima, ali dogovor, kako je rečeno novinarima, nije bio postignut.

Brnabićeva je posle razgovora rekla da je vladajuća koalicija prihvatila dva od tri zahteva opozicije - da se formira nezavisna komisija koja bi vršila kontrolu i reviziju biračkog spiska i da javni servis počne objektivno da izveštava i da bude svima podjednako dostupan. Brnabićeva je istakla da jedini zahtev koji nisu mogli da prihvate je da beogradski i izbori na lokalu koji nisu održani u decembru budu održani istog dana.

Iz koalicije "Srbija protiv nasilja" su poručili da su dali rok vlastima do srede da ispune sva tri uslova i poručili da neće pristati na, kako su naveli, novu "izbornu krađu".

Šef poslaničke grupe Novi DSS Miloš Jovanović rekao je da je opozicija, bez obzira na ideološke razlike, potpuno jednoglasna da se moraju izboriti za "fer izborne uslove". Na Kolegijum su se odazvale sve poslaničke grupe vladajuće koalicije SNS, SPS, SDPS, JS, PUPS, SVM, Stranka pravde i pomirenja, kao i predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja" i koalicije NADA. Na sastanak nisu došli predstavnici poslaničke grupe "Mi - glas iz naroda dr Branimir Nestorović", kao ni predstavnici poslaničke grupe "Ekološki ustanak" koju vodi Aleksandar Jovanović Ćuta.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading