Alo! / Nikola Todorović
Foto: Alo/Foto: Alo!

Iako su probali da ga omalovažavaju, čak i vređaju, pretili mu prstom (Zdravko Ponoš), slali ga kući (Marinika Tepić), pa se čak i zaletali ka njemu (Bora Novaković), on je sve stoički izdržao nijednom ne podigavši glas, sve vreme se, čak i očinski, obraćajući đilasovim opozicionarima, pa i samom gazdi opozicije Draganu Đilasu.

Bilo je zaista vredno poslušati sve što je govorio, dotičući se i nekih socioloških i filozofskih pitanja. Alo! je izdvojio tri najveće lekcije koje su opozicionari dobili od profesora Radenovića. Bilo bi dobro ako su iz njih nešto naučili, mada, znajući o kome se radi, teško da će tako biti. U tom slučaju, na njihovu štetu.

Lekcija broj 1
Gospodski odgovor na uvrede Marinike Tepić. Predsednica poslaničkog kluba Đilasove liste pokušala je da ponizi Radenovića govoreći da deluje da se ne oseća dobro, te da se okreće na jednu stranu, jer na drugu ne čuje dobro. Ona je za predsedavajućeg, jednog od najvećih svetskih umova u oblasti matematike, rekla da je očekivala da će za 45 dana, od kada je konstituisan parlament, naučiti sve što treba da kaže. A evo njegovog odgovora:
- Pazite da vam kažem, ovde ima dosta uspešnih ljudi, mladih, zašto bih se osećao loše? Ja bih se bolje osećao kad bi ovde dominirala pristojnost.
 

Lekcija broj 2
Radenović je đilasovce pozvao da malo bolje sagledaju put kojim ide Srbija, kako se naša zemlja razvija i ko je za to zaslužan.
- Vizionari rade stvari koje ostali ne mogu da vide. Moj apel opoziciji je više prijateljski i roditeljski, da se odazivate i idete na razgovore s predsednikom. To što vam on kaže možda nećete odmah moći da vidite, ali kako bude prolazilo vreme, videćete. Ja isto priznajem da i ja posle izvesnog vremena shvatim - rekao je Radenović.

Citirajući Nikolu Teslu, profesor je kazao da je čovek stvoren da radi i da se muči:
- Ja zameram opoziciji i apelujem na njih. Oni izbegavaju da odu na razgovor s predsednikom kada je reč o predlogu mandatara. Mislim da bi trebalo da odu na razgovor i to važi i za mladog kolegu Aleksića, koji je sad iznosio samo negativne stvari. Meni su Ana Brnabić i Aleksandar Vučić dozvolili da ih podržim, zato sam im zahvalan. Većina ljudi na planeti su obični, oni rade normalne stvari, talentovani, rade stvari koje obični ne mogu, a vizionari, kao naš predsednik Vučić, rade stvari koje ostali ne mogu da vide.

Lekcija broj 3
U jednom trenutku, Dragan Đilas je zapenio pokušavajući da dobije reč, a onda ga je Radenović ispravno posavetovao:
- Nemojte, procenjujem da je za vas bolje da sada ne govorite. I za vas i vašu stranku.
To je bila besplatna lekcija lideru SSP, koji se u parlamentu svakim svojim obraćanjem sve više ukopavao.
 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading