Zasedanje parlamenta
Foto: Tanjug/Tanjug

Na njeno izlaganje, morala je da reaguje doktorka Marija Zdravković, direktorka Kliničko bolničkog centra Bežanijska Kosa, koja je prijavila povredu poslovnika, sugerišući na povredu dostojanstva Narodne skupštine.

“Radim u KCB Bežanijska Kosa, više od 10 godina. Tamo lečimo 30.000 onloloških pacijenata godišnje. Ovo što je danas rečeno, da se oboleli od karcinoma leče na člansku kartu, je sramotno, nedostojno bilo koga ko prestavlja građane Srbije. Ja vas molik da sa tim prekinemo”, rekla je Zdravković i nastavila.

“Ja samo 25 godina radim u zdravstvu Srbije, bila sam u Nemačkoj, Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Ja vrlo dobro znam koliko je u poslednjih 10 godina urađeno za naše pacijente, koliko su proširene mogućnosti lečenja i da danas lečimo više nego ikada. Naravno da moramo još da uradimo i zbog toga smo ovde. Ja vas molim, nemojte koristiti onkološke pacijente da skupljate jeftine političke poene jer to nije moralno”, poručila je Zdravković i dobila gromoglasan aplauz od većine narodnih poslanika.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading