Bojana Savović
Foto: Printscreen/Printscreen

Naš izvor sa Instituta za sudsku medicinu i izvor iz pravosuđa su nam rekli da se tako nešto nije dogodilo nikada. Pravilo je da se lica koja su lisena slobode i koja se nalaze u pritvoru nalaze u posebnom režimu i u slučaju da neko premine, dežurni tužilac daje nalog da se obavi obdukcija sa toksikologijom kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Takva praksa je bila ustanovljena od strane još istražnih sudija a kada se prešlo na tužilačku istragu od 2013. to je bilo pravilo.

Zašto nije naložena obdukcija biće najverovatnije pitanje za disciplinske organe tužilastva, navodi naš izvor.

Da podsetimo, Bojana Savović je javnosti postala poznata kao tužiteljka koja je koristila službeno vozilo tužilastva za organizovani kriminal kojim je upravljao njen suprug zaposlen kao vozač u Tok-u, koji ga je koristio mimo posla za privatne svrhe.

Savovićka se neretko hvalila dobrim kontaktima u stranim ambasadama i da joj niko ništa ne može zato sto je članica Ceprisa i Proglasa.

Nakon ove zloupotrebe vozilo je njenom suprugu oduzeto, a ona se priključila političkom pokretu Proglas.

Njena izjava na političkim tribinama kao sto su "car je go" pozivanje na blokadu puteva, nazivanje pojedinih medija režimskim i to sa pozicije javnog tužioca izazvalo je osudu struke.

Nažalost, dok ne prorade disciplinski organi tužilastva ovakvo ponašanje, bez sankcionisanja dovešće do totalne devastacije vladavine prava, navodi naš izvor.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading