OVO SU POZNATI SPORTISTI I UMETNICI KOJI IMAJU POSLANIČKI MANDAT: Uskoro se očekuje nastavak konstitutivne sednice, opet će u klupe
Foto: Tanjug/Tanjug

Skupština Srbije ima 250 poslanika, a među onima kojima je potvrđen mandat narodnog poslanika na sednici održanoj 6. februara su i poznati srpski sportisti, ali i umetnici. Evo o kome je reč.

U skupštinskim klupama našli su se i proslavljeni košarkaši Dejan Tomašević i Željko Rebrača. Obojica su sa liste SNS.

Željko Rebrača i Irena Vujović

Srpska napredna stranka

 

 

Dejan Tomašević se priključio Srpskoj naprednoj stranci u maju prošle godine, a Rebrača u oktobru 2023. godine.

Vеsna Čitaković Đurišić i Dеjan Tomašеvić

SNS

 

 

U redovima naprednjaka su i dve operske pevačice Jadranka Jovanović i Ljubica Vraneš, kao i violinista Jovan Kolundžija i glumac Lepomir Ivković.

Ljubica Vraneš

Foto: Youtube/Printscreen

 

 

Jadranka Jovanović je postala poslanica prvi put 2016. godine, dok je Vraneševa u februaru prvi put sela u skupštinsku klupu.

OVO SU POZNATI SPORTISTI I UMETNICI KOJI IMAJU POSLANIČKI MANDAT: Uskoro se očekuje nastavak konstitutivne sednice, opet će u klupe

Foto: Alo!

 

 

Jovanu Kolundžiji ovo je treći saziv, jer je bio poslanik do sada dva puta, i to u 12. sazivu, od 2020. do 2022. godine, i 13. sazivu, od 2022. do 2023. godine.

Lepomir Ivković je bio poslanik i u prošlom sazivu, od 2022. do 2023. godine.

lepomir ivković

jutjub

 

 

Ivković je glumu diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milenka Maričića. Stalni je član Narodnog pozorišta od 1. septembra 1985. godine. Pored uloga u pozorištu ostvario je zapažene epizodne uloge i u televizijskim serijama.

Alo.rs/Kurir.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading