Viktor Orban
Foto: EPA/EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Prema informacijama našeg lista, Budimpešta je (ne)formalnim kanalima poslala nekoliko poruka zvaničnicima EU u Briselu uoči dolaska delegacije srpske opozicije, čiji je cilj da na svaki mogući način izdejstvuje međunarodnu istragu povodom navodne krađe izbora u Srbiji.

Kako kaže naš sagovornik iz diplomatskih krugova, Orban je rešen da ni po koju cenu ne dozvoli bilo kakve mere protiv Srbije, što je posebno važno kada se zna da Evropska komisija odluke donosi konsenzusom.

- Pozicija Mađarske je utoliko bitnija što je Orban na neki način nedavno popustio ostalim liderima EU vezano za novi paket pomoći Ukrajini, pa su mu oni na izvestan način sada dužni. Ne treba sumnjati da će on to znati da iskoristi - ističe naš sagovornik.

Podsetimo, u ponedeljak put Brisela, a zatim i Pariza kreću srpski opozicionari s namerom da završe ono što su započeli u Strazburu, gde su sa nekolicinom evroposlanika uspeli da izlobiraju donošenje skandalozne rezolucije EP, prepune besmislica, laži i izmišljotina.

S druge strane, Srbija i Mađarska su u sjajnim odnosima, verovatno najboljim u istoriji, i Mađarska se na sve moguće načine trudi da pomogne Srbiji na međunarodnom planu, kad je god i gde je god moguće. Primera radi, iako je Budimpešta svojevremeno priznala lažnu državu Kosovo, poslednjih godina glasa protiv prijema Prištine u međunarodne institucije i organizacije.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Lajoš

23.02.2024 16:18

Srbi i Madjari braća zauvek. Hvala Viktore Orban, hvala Aleksandre Vučiću. Vi ste pravi lideri ponosnih i hrabrih naroda.

Сава

23.02.2024 16:29

Наша Мађарска Браћа су увек уз нас 🙏