opozicija
Foto: Alo/Alo

Svaka ptica svoj jatu leti! Od ponedeljka će predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeti konsultacije sa svim parlamentarnim strankama koje su zainteresovanje za razgovore oko formiranja nove Vlade Srbije pred kojom su istorijski zadaci, a Đilasovci će baš tada odjuriti iz zemlje i da bi se sastali sa svojim gazdama, onima koji sve najgore žele Srbiji. Opozicionari iz grupacije kojoj gazduje Dragan Đilas putuju, naime, u ponedeljak u Brisel, a potom odlaze u Pariz, sa jednim jedinim ciljem: naneti što veću štetu interesima sopstvene države.

Kako saznajemo, spremljena je nova prljava taktika, koja se donekle razlikuje od one koja je nedavno primenjena u Strazburu, gde su zajedno sa grupom evroparlamentaraca izdejstvovali skandaloznu rezoluciju Evropskog parlamenta.

Ciljevi za Brisel i Pariz, kaže nam izvor iz samog vrha opozicije, ostaju isti, a to su međunarodna istraga o navodnoj krađi izbora i ukidanje novca Srbiji iz pretpristupnih i IPA fondova Evropske unije. Taktika je, kao što rekosmo, malo, ali ne i bitno drugačija.

- U Briselu će našu delegaciju sačekati nekoliko evroparlamentaraca, istih onih koji su se najviše borili za rezoluciju u EP. Glavna ideja je da kako znamo i umemo dođemo do nekog od bitnijih članova Evropske komisije. Znate i sami da Evropski parlament nema izvršnu moć i da su sve njegove rezolucije neobavezujuće. Zbog toga je bitno nekako proći do Evropske komisije i u tome bi trebalo da nam pomognu domaćini iz Evropskog parlamenta. Oni su dugo u Briselu, imaju svoje konekcije i nadamo se da će uspeti da nađu neki link do Evropske komisije - kaže naš sagovornik.

Prema njegovim rečima, pošto nema konkretnih dokaza o krađi izbora, suština će biti u neprestanom ponavljanju da je Vučić autokrata, da nije uveo sankcije Rusiji, da opstruira dijalog sa Prištinom. Tim izmišljotinama trebalo bi slomiti neke od rigidnijih članova Evropske komisije, pre svega iz Nemačke, Belgije, Holandije i još nekoliko zemalja koje tradicionalno nisu prijateljski nastrojene prema Srbiji.

A što se tiče Francuske, plan je da se stigne do Jelisejske palate i bilo koga iz užeg okruženja predsednika Emanuela Makrona.

- Za Pariz će detaljna taktika biti spremljena tek kada vidimo šta smo uradili u Briselu - otkriva izvor Alo! i dodaje:

- U svakom slučaju, insistiraćemo prvo na takozvanoj ad hok, pa onda na široj međunarodnoj misiji. Znamo da to vlast u Srbiji neće prihvatiti i onda ćemo baš na tom neprihvatanju graditi taktiku u kojoj Vučića treba da predstavimo kao čoveka koji skreće sa evropskog puta, koji je Putinov čovek, i ostalo.

SVI BESNI NA MIKIJA: Kiti se tuđim perjem!

Nema ljude, nema organizaciju, sve su izneli drugi, a on se predstavlja kao najzaslužniji...

Doslovno su ovom rečenicom pojedini lideri liste "Srbija protiv nasilja" opisali ono što ovih dana radi Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije. A radi, kažu, isto ono što je radio kada je od Vuka Jeremića pokušao da preuzme Narodnu stranku, zajedno sa svojim partnerom Borom Novakovićem, poznatijim kao Bora Solunac (zbog mahinacija prilikom glasanja u Skupštini Srbije davnih godina, dok je ta ekipa još bila na vlasti).

Uglavnom, kada su Dragan Đilas i drugi oko njega videli da Aleksić u sandučiće žitelja beogradske opštine Stari grad ubacuje letke u kovertama u kojima sve zasluge za izborni rezultat u toj opštini otprilike prisvaja za sebe, bukvalno su poludeli.

Kako kaže sagovornik Alo! iz vrha opozicije, on na radu drugih pokušava da pravi svoju stranku, prisvaja rezultat cele koalicije, iako je njegov udeo u tom rezultatu sasvim sigurno minimalan u centralnoj beogradskoj opštini.

-Reč je, uostalom, o čoveku koji je izgubio i u rodnoj Počekovini, gde ga svakako najbolje znaju, podseća naš sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading