Skupština Srbije
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Tokom sastanka sa Vladimirom Orlićem, Marinom Raguš i Milovanom Drecunom sagovornici su konstatovali da je prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda iskreno i tradicionalno, dokazano u vremenima najtežih izazova, navodi se u saopštenju. 

Orlić je tokom razgovora podvukao da je Srbija snažno orijentisana na sopstveni sveobuhvatni razvoj, nastavak postizanja uspeha u svim sferama i u uslovima ozbiljnih bezbednosnih izazova na prostoru Kosova i Metohije - na očuvanje mira i stabilnosti za sve. 

- Čuli ste to od predsednika Srbije Aleksandra Vučića na nedavno održanoj sednici Saveta bezbednosti UN: po svim definicijama međunarodnog javnog prava, nad Srbima na KiM sprovodi se zločin protiv čovečnosti. Potrebno je urgentno zaustaviti teror i omogućiti ljudima normalan život - naglasio je Orlić. 
On je istakao da je za napredak neophodan mir, a Srbija ima velike planove za razvoj ekonomije, infrastrukture i kvaliteta života kroz projekat "Skok u budućnost - EXPO 2027". 

- Želimo da u tome sarađujemo sa svim svojim prijateljima - poručio je Orlić. 
Članovi delegacije Američko-jevrejskog komiteta su na sastanku istakli ulogu parlamenata u intenziviranju zajedničkog rada između Srbije, SAD i Izraela i pozdravili su saradnju sa institucijama naše zemlje, iskazali spremnost i izneli konkretne predloge za njeno dodatno unapređenje u budućnosti.
BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading