SRBIJA U MARTU DOBIJA UDARNIČKU VLADU! Ovo su svi detalji
Foto: EPA

Sledeće nedelje počeće konsultacije za formiranje nove vlade, a do sredine marta ceo proces bi trebalo da bude gotov. U ministarskim foteljama će se, prema našim saznanjima, naći ekipa koja će biti spremna da radi udarnički jer je pred Srbijom jedan od najambicioznijih projekata do sada - EXPO 2027, koji će promeniti lice naše zemlje. Takođe, susrešće se i s nimalo lakom geopolitičkom situacijom i pritiscima sa svih strana, naročiti po pitanju KiM.

Predsednik Aleksandar Vučić, najavljujući konsultacije, rekao je da će pričati sa svima koji žele da razgovaraju:

- Ja ću od ponedeljka krenuti u konsultacije u skladu sa Ustavom i Zakonom o predsedniku Republike Srbije, dakle verujem da ću tokom sledeće nedelje sa onima koji žele da razgovaraju i da poštuju Ustav i zakon ove zemlje, jer biće, naravno, i onih koji će da vam napišu pet saopštenja i deset izjava zašto neće da dolaze na razgovore. Sa svima koji žele da razgovaraju obaviću neophodne konsultacije i posle toga ću biti spreman da odredim mandatara - rekao je Vučić, gostujući na RTS u emisiji Takovska 10.

On je zamolio ljude koji će biti na vlasti da rade svoj posao i da „ne gube energiju na gluposti i čaršijske priče, koje su, gotovo uvek, neistinite“.

- Nisu laka vremena pred nama, ali ću imati i sam još tri godine energije, koliko mi traje mandat, da se svim srcem borim za vas i za našu Srbiju - rekao je on.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je juče da on možda neće biti ministar u novoj vladi, ali da se Srbija u ovom trenutku nalazi na ozbiljnoj prekretnici i da je narednih nekoliko godina pred nama ključno.

- EXPO 2027. je  velika stvar za Beograd i celu zemlju, iako neki to pokušavaju da ospore. U naredne tri godine mi moramo da napravimo jedan novi iskorak. Da podignemo bruto društveni proizvod na 100 milijardi evra, da izgradimo veliki broj novih puteva, ali i da dovedemo nove fabrike, kao i da prosečna plata bude 1.400 evra, a prosečna penzija veća od 600 evra - rekao je Momirović.

Geopolitički analitičar Predrag Rajić siguran je da će nova vlada biti vlada kontinuiteta politike predsednika Vučića.

- Baviće se reformama, ekonomski će razvijati Srbiju i pripremiti je za EXPO 2027, što je velika razvojna šansa za našu zemlju - istakao je on.

Tri imena u igri za premijera

Prema pisanju medija, aktuelna premijerka Ana Brnabić u igri je za još jedan mandat. Osim nje, pominju se još dva imena, lider SNS i ministar odbrane Miloš Vučević, kao i ministar finansija Siniša Mali. Upravo njih troje i predsednik Vučić je izdvojio, rekavši da je jako zadovoljan kako oni rade, dok prema njegovim rečima, u Vladi trenutno ima i onih koji nisu svesni trenutka u kom se mi sad nalazimo.

 Krstić: Više eksperata, manje političara

-S obzirom na konkretan plan i cilj vlade, pretpostavljam da će ona biti više ekspertska, a manje politička. A o eksperata očekujem ljude koji mogu da izvrše ambiciozne zadatke izgradnje Srbije koju je Vučić najavio u sklopu Expa 2027 – kaže za Alo! marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading