džo bajden, amerika uvodi sankcije kurtiju
Foto: Alo

Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva naveo je da u malom broju slučajeva može da se složi sa izjavama gospođe Čitaku, ali da je ovo jedan od tih slučajeva.

-Za našu državu važno je da smo odneli malu, ali značajunu političku pobedu. Predsednik Vučić i dalje se bori za vitalne interese i naš integritet. Nije ova sednica zakazana samo zato što je Srbiji tako palo na pamet, to je jedan ozbiljan minuli rad. Predsednik je na sednici pokazao jedno ozbiljno liderstvo i pokazao je celom svetu da Srbija ima mogućnosti i kapaciteta da brani svoje interese. Važno je da budemo u ovakvoj fazi diplomatske ofanzive. Mogli smo da prikažemo celokupnoj međunarodnoj zajednici šta se dešava na Kosovu. Stvoren je jedan nemoguć ambijent za život, ali ukidanje dinara pokazuje da je Srbima zabranjeno da prime platu, da kupe osnovne potrepštine, zabranjeno im je da se obrazuju i da se kreću. Nikada ne znaju kada će im neko upasti u kuće i hapsiti ih- rekao je Marinković.

On je dodao da je javnost konačno mogla da vidi razliku između toga da je neko predsednik suverene, nezavisne države, a neko samozvani premijer lažne države.

-On je predstavljen imenom i prezimenom, a nikada njihovo Kosovo neće stajati na pločici. Zato su nervozni. Vide da je Srbija u ozbiljnoj diplomatskoj ofanzivi i to ih brine. Pored maestralnog nasutpa predsednika Vučića koji je u kratkom vremenu uspeo da istakne sve probleme, istakao bih i govor gospođe Zijade koja je sve argumentovala na jedan adekvatan način. Cilj sednice bio je da ne dozvolimo onima koji žmure na sve što se dešava na Kosovu da nastave da žmure. Stvara se mogućnost da se i dalje borimo za zaštitu svojih vitalnih interesa. Smešno je očekivati da će Kurti bilo šta da ispuni. Njega ne zanima srpski narod. 14% Srba sa KiM se iselilo u poslednjih šest meseci- rekao je Marinković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading