Nada Macura
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Na prvoj sednici Narodne skupštine četrnaestog saziva, predsedavaće 76-godišnja Nada Macura, najstariji narodni poslanik u ovom sazivu parlamenta.

Macura, nekadašnja portparolka Hitne pomoći, postala je poznata po svojim savetima za očuvanje zdravlja, među kojima je posebno istaknut savet o "slojevitom oblačenju".Nada Macura, inače, 28. januara napuniće 76 godina. 

Ova nekadašnja lekarka u penziji postala je narodna poslanica kao 59. na listi "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane", koju predvodi Srpska napredna stranka.

Nada Macura će u radu biti podržana od strane najmlađih poslanika sa četiri izborne liste koje su dobile najveći broj poslaničkih mandata. Jedan od njih je Marko Milošević, unuk bivšeg predsednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije Slobodana Miloševića. Milošević je izabran kao treći na listi "Ivica Dačić – premijer Srbije", a rođen je 14. januara 1999. godine.

Najmlađa među novoizabranim poslanicima je programerka iz Priboja, Nastasja Baković, sa liste "Srbija protiv nasilja". Rođena je 1. novembra 1999. godine i donosi mladalačku perspektivu u rad parlamenta.

Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije saziva predsednik parlamenta iz prethodnog saziva, tako da se sednica održi najkasnije 30 dana od dana proglašenja konačnih rezultata izbora, odnosno do 12. februara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading