Ivica Dačić
Foto: Alo/Tanjug

- Najoštrije smo osudili akt nasilnog upada u institucije, nisu to bili potlički protesti nego pokušaj nasilnog osvajanja vlasti, upad u Skupštinu Grada - Stari Dvor, rekao je Dačić.

- Analizirana je bezbednosna situacija. Zaključeno je naravno da bez obzira na brojne izazove koje su ovih dana bili prisutni i bez obzira na to što se o ovome govorilo već nedeljama unapred o najavi ovih nasilnih aktivnosti koje su pre svega usmerene ka nasilnom osvajanju institucije i rušenju ustavnog poretka, da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, kao i da će svi elementi sistema bezbednosti nastaviti da koordinirano deluju na zaštiti ustavnog poretka - naglasio je on.

Dačić je naglasio da su najoštrije osuđeni nasilnički akti.

- Rečeno je da nisu u pitanju nikakvi politički protesti ili aktivnosti, da je reč o pokušaju nasilnog osvajanja ulaska u institucije kao što je Skupština grada Beograda, da je reč samim tim o pokušaju nasilnog rušenja ustavnog poretka Srbije - rekao je on.

Danas je održana sednica Biroa, Biroa za koordinaciju rada Službi bezbednosti kojoj su kako je Daćić naveo, osim članova Biroa, a to su pored njega i šefovi bezbednosnih službi, Bezbednosno informativne agencija, Vojnoobaveštajne agencija i Vojnobezbednosna agencije bili prisutni i ministri unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka pravde Maja Popović i predstavnici tužilaštva na čelu sa Zagorkom Dolovac.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading