Milica Đurđević Stamenkovski
Foto: Alo/Printscreen

 

Ono što se i sami pitaju Boško Obradović i Milica Đurđević Stamenkovska, ali i njen muž Stefan Stamenkvoski, jeste - gde je krenulo po zlu... 

Iako je koketirala teorijama zavera, Zavetnica je doživela debakl. Tako da je njena muka verovatno najveća...  

A u početku predizborne kampanje dobro su se držali u istraživanjima. Ipak, do izbora su izašli na videlo brojni blamovi i afere Milice Zavetnice i njenog muža koji su bili previše čak i za veoma nezahtevno biračko telo Srbije koje glasa i za jednog doktora Nestorovića.

Najpre je zabunu izazvalo to što se ne zna ko vodi Zavetnike, zavetnik ili zavetnica? Milica Đurđević Stamenkovski ili njen suprug Stefan Stamenkovski?

Da je njen suprug u stvari mozak operacije potvrdila je činjenica da je upravo on, u saradnji sa Milošem Jovanovićem, liderom Nove DSS, blokirao dogovor o saradnji desno orijentisanih stranaka.

Kako je posvedočio Miloš Ković, jedan od učesnika sastanka, posle višečasovnih razgovora bila je gotovo postignuta saglasnost da u jednoj koloni marširaju Nova DSS, POKS, Narodna stranka, Dveri i Zavetnici. U tom trenutku, pri samom kraju sastanka, došao je muž Stamenkovski i stopirao dogovor.

Saradnja sa reketašom Kristijana Golubovića

Zatim se pojavila informacija i da je Stefan Stamenkovski sarađivao sa Nikolom Dračom, zvanim Ruža, osuđenim reketašem i vernim vojnikom krimi-rijaliti zvezde Kristijana Golubovića, preneo je Kurir.

Drača je prešao put od osude na godinu dana robije - jer je sa Kristijanom reketirao žrtve i pretio im da će im iskopati oči, zapaliti kuću i maltretirati decu - do "uglednog biznismena" i poslovnog saradnika s kojim je Stefan Stamenkovski sticao bogatstvo baš u ono vreme kad je stvarnom vođi Zavetnika krenulo i u biznisu i u - politici.

Drugovanje sa osuđenim ubicom

Da stvari budu gore, obelodanjeno je i da je Stamenkovski sarađivao i sa Nemanjom Ristićem, koji je u vreme devedesetih bio u zloglasnom voždovačkom klanu. Ristić i ima debeo kriminalni dosije u kojem je više pokušaja ubistva i jedna umešanost u ubistvo 20-godišnje devojke, zbog čega je jedno vreme proveo iza rešetaka.

Milica Skrivalica i Milica Zavodnica

Šlag na tortu bilo je otkriće radikalske prošlosti Milice Zavetnice, što je činjenica koju ona nevešto skriva.

"Blic" je objavio da je Milica Zavetnica krila da je bila član Srpske radikalne stranke (SRS) i da je političku karijeru počela kao aktivna članica radikala, te da o tome postoji nekoliko dokaza. "Blic" je objavio njenu pristupnicu radikalima, ali i fotografiju na kojoj pozira sa bedžom sa likom Vojislava Šešelja na reveru, ispod postera "ŠEŠELJ SRPSKI JUNAK".

I možda bi Milica Zavetnica danas još bila Milica Radikalka da nije uspela da bude izbačena iz SRS zbog ljubavnog trougla i tuče sa partijskom koleginicom oko njenog budućeg muža.

U ceo skandal bio je upućen i Nemanja Šarović, tada visoki funkcioner SRS, a sada predsednik pokreta "Ljubav, vera, nada". U to vreme bio je predsednik beogradskog odbora SRS i po službenoj dužnost pripala mu je nezahvalna uloga mirotvorca između Milice Đurđević i njene radikalske koleginice.

- Stefan Stamenkovski bio je predsednik omladine (SRS), a (njegova tadašnja devojka, a sadašnja supruga, prim. aut) Milica je bila je predsednik omladine za Grocku. A bila je tu i druga devojka koja je bila tu predsednik mesnog odbora. Radi se o događaju u mesnom odboru Kaluđerica. Došlo je do toga da su se njih dve potukle. I onda su zakukali. Jedna je bila devojka od jednog isto našeg stranačkog aktiviste, druga je bila ta Stefanova - priča Šarović.

Situacija se otela kontroli, pa je morao da reaguje šef Šarović.

- I onda su oni zakukali da ja rešavam tu spornu situaciju, da pokrećem disciplinske postupke. Tražio sam da se izjasne i jedni i drugi, da daju pisane izjave šta se desilo. I onda sam rekao da je za mene potpuno nenormalno da se dve devojke tuku i da ja neću da utvrđujem tu ko je koga više čupao za kosu ili ko zna šta radio, nego sam jednostavno rekao da one obe, što se mene tiče, da više tu nemaju mesta i da moraju obe da podnesu ostavku. I tako se to i završio. Onda su oni valjda nezadovoljni time što su videli da tu nemaju prolaz i da više ne mogu da napreduju, otišli dalje - rekao je Šarović.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Близанци

18.12.2023 17:10

Чувај ту лепу дечицу лепо их васпитај да небуду као мама и тата!