Krkobabić
Foto: Alo/Foto: Milan Obradović

 „Izuzetna kuća od čak 261 kvadratnog metra i 20 ari placa dodeljena je danas porodici Miučin, Mariji i Damiru sa jednogodišnjom ćerkicom. Kuća se nalazi u Srpskoj Crnji, rodnom mestu Đure Jakšića. Istovremeno, dodeljeno je još 177 seoskih kuća širom Srbije u 70 lokalnih samouprava. Prednjači Sombor sa 11 kuća, a na jugu Pirot sa pet. Sela sa najviše kuća, po četiri, su somborsko Svetozar Miletić i Ostojićevo u Čoki. Time je krov nad glavom steklo još 257 odraslih i više od stotinu dece“, izjavio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić nakon poslednje ovogodišnje odluke Komisije za dodelu seoskih kuća sa okućnicom.

Predsednik Komisije, rektor Beogradskog univerziteta, prof. dr Vladan Đokić ovom prilikom izjavio je: „Ovo je izuzetno značajan projekat koji doprinosi vraćanju mladih na selo i ostanku u našoj zemlji. Osim što se nekada napuštene kuće ponovo oživljavaju, aktiviraju se i okućnice. Treba nastaviti i naredne godine, jer je jedan od najboljih Vladinih programa i sve čestitke ministru Krkobabiću koji svojim inicijativama na najbolji način oporavlja sela Srbije“, rekao je prof. dr Đokić.

Dok je najskuplja kuća i dalje oko 1,2 miliona dinara, najjeftinija je ovoga puta procenjena gotovo upola manje. Nalazi se u selu Lazarevu kod Zrenjanina.

Najmanja kuća koja ima svega 28 kvadrata biće dom porodici u bačkom selu Kljajićevo. Najveću okućnicu od oko 85 ari koristiće samohrana majka iz sela Venčane kod Aranđelovca.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading