tadić i Đilas
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Podsećamo, Tadić je otkrio da nije deo izborne liste "Srbija protiv nasilja" upravo zbog Đilasa.

On kaže da su pregovori o mogućoj koaliciji propali kada se Đilas uključio "sa svojom snagom u određenim medijima i finansijskom snagom", prenosi Nova S.

- Znao sam jednog čoveka, bio je predsednik Srbije koji je pobeđivao Šeljeljevog radikala Tomislava Nikolića osvojivši čak 2,3 miliona glasova. Čoveka koji se nije plašio da krene u obračun sa kriminalom, sa Šarićima, sa Jocom Amsterdamom, Canetom Subotićem… Znao sam jednog čoveka koji je hrabro završio saradnju sa Haškim tribunalom, koji se izvinio u Srebrenici i koji je rekao ne Angeli Merkel kada je tražila da se država Srbija povuče sa severa Kosova. Čoveka koji nije odustajao od ideje Srbije u Evropi, čuvajući odnose sa Rusijom i Kinom - kaže Đilas.

Đilas za Tadića kaže da "kao i svaki drugi čovek i grešio, ali je mnogo toga dobrog i ispravnog uradio".

- Bio sam i tada i sada sam ponosan što sam bio deo njegovog tima. Ako ga neko sretne neka mu kaže da se ne bavim njime, da o njemu nikada ne pričam iz dva razloga. Prvi – jer poštujem ono što je nekada radio. I drugi – žao mi je da gledam kako je od onakvog čoveka doveo sebe na nivo stranke od 1 posto glasova u kojoj nije ostao niko osim njega. Kažite mu da nikada njegov ulazak na zajedničku listu opozicije njje bio tema sastanaka lidera stranaka i da smo samo primili k znanju informaciju da SDS razgovora sa Miroslavom Aleksićem da preko NPS-a uđe u koaliciju. I da niko nije rekao da je protiv. I ako stignete, na kraju mu kažite da bez obzira na sve teške reči koje mi stalno upućuje kao što to rade i naprednjaci, on nije moj politički protivnik već su to Aleksandar Vučić i njegov režim. I da listi na kojoj je sa Sašom Radulovićem iskreno želim da pređe cenzus, kako se ne bi izgubio nijedan opozicioni glas - odgovorio je Đilas Tadiću.

Podsećamo, Tadić je tokom gostovanja na TV Prva izjavio da su pregovori da bude na listi „Srbija protiv nasilja“ propali onog momenta kada se Đilas uključio u pregovarački proces.

- Ja sam razgovarao sa svima osim sa Draganom Đilasom o formiranju jedne koalicije koja bi bila temeljita i išla ka Evorpskoj uniji. Nažalost, ti razgovori su na neki način otišli u ćorsokak kada se Dragan Đilas ukljičio u taj pregovarački proces sa svojom snagom u određenim medijima i svojom finansijskom snagom. Onda su te stranke i njihovi sa kojima sam ja razgovarao o formiranju jedne dugoročne, temeljite koalicije prešle na tu stranu - rekao je Tadić.

Na primedbu voditeljke kako je Đilasa optužio da je "ukrao ime liste, da ucenjuje, vara, rastura opoziciju, vodi besramno prljavu kampanju, da laže, da je fašističkim metodama hteo da ukine slobodu govora", Tadić je odgovorio da su to - njegovi stavovi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Nenad

03.12.2023 21:29

Ti si Djilase totalni promašaj i smetaš samo narodu.

Nataša

03.12.2023 21:46

Tenzije u redovima opozicije su svakodnevna pojava.

Caca

04.12.2023 05:53

Ovakvo nedolično i podmuklo ponašanhe opozicije je svakodnevna pojava među opozicionarima!

Caca

04.12.2023 05:54

Nema u opoziciji sloge,a najgore je što se ni međusobno ni malo ne poštuju,i tako nikada neće ništa postići!

Caca

04.12.2023 05:56

Sramota je šta sve opozicionari sebi dopuštaju i kako zabadaju nož u leđa jedni drugima!