Igor Mirović
Foto: Alo/Pokrajinska vlada

Mirović je istakao da o značaju Dana dobavljača, koji se održava četvrti put, govori njegov kvalitet i masovnost, uz učešće 176 domaćih i stranih kompanija. Prema proceni organizatora, biće održano oko 1.000 B2B sastanaka.

Igor Mirović

Pokrajinska vlada

 

 

 

„Cilj je da povežemo velike strane kompanije koje posluju u Srbiji i domaće, i da pokušamo da sa što više naših proizvoda i sa što značajnijim učešćem domaćih kompanija u proizvodima velikih stranih kompanija našu privredu ojačamo, posebno u sektoru izvoza“, rekao je Mirović.

Kako je Mirović naveo, ove godine je preko Razvojne agencije Vojvodine prvi put sproveden konkurs kojim se podstiče nabavka tehnološki najsavremenije opreme upravo za one domaće kompanije koje žele da povećaju svoje standarde i kvalitet, i odgovore zahtevima tržišta koji su visoki.

„Bez obzira na podršku stranim kompanijama, i na nacionalnom i na pokrajinskom nivou, da dolaze i posluju u Srbiji, za nas je prioritet naš –  domaći privrednik. Pokrajinska vlada, kao i Privredna komora Vojvodine, Razvojna agencija Vojvodine, sekretarijati, u narednom periodu će nastaviti sa podrškom  domaćoj privredi“, izjavio je Mirović i izrazio uverenje da će naše kompanije, svojom inovativnošću, snagom i renomeom koji imaju, moći da odgovore izazovima na svetskom tržištu.

Dan dobavljača – posvećen kompanijama koje posluju u sektorima metala, gume, plastike i elektronike, ove godine je, između ostalog, okupio: Nidec Electric Motor, Nidec Elesys Europe, Continental Automotive, Haitian Machinery, Zumtobel Group, Norma, Ametek, Toyo Tires, Modine, Grundfos, Dana Hungary, Cooper Standard, DAD Dräxlmaier Automotive i mnoge druge kompanije.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samopravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine Darko Bulješević.

BONUS VIDEO

@alo_portal Čeda se slomio pa zaplakao na pomen Jelene! Celu emisiju “U RINGU” sa Čedomirom Jovanovićem možete pogledati na našem YouTube kanalu #alo #alonovine #alodnevnenovine #cedajovanovic #cedomirjovanovic #fyp #foryou #foryoupage #fypシ #fypシ゚viral ♬ Sad - Ewine Goelt

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading