Marko Đurić
Foto: Tanjug/JADRANKA ILIĆ (STF)

Naime, među više od 240 talaca koje drži Hamas u Pojasu Gaze od 7. oktobra, nalazi se i Đurićev rođak čija sudbina je nepoznata.

Đurić je rekao da Hamas drži kao taoca njegovog rođaka Alona Ohela (23), dvojnog izraelsko-srpskog državljanina.

Podsetimo, u terorističkom napadu Hamasa na sever Izraela kidnapovan je i Alon Ohel, otkrila je u oktobru za Kosovo onlajn njegova majka Idit Ohel, čija porodica je poreklom iz Novog Sada. Ona je rekla da je njen sin otet tokom učešća na muzičkom festivalu na jugu Izraela.

Talac u Izraelu

Printscreen

 

- On je muzičar i otišao je na muzički festival mira, na kojem je bilo oko 2.500 ljudi. Oko šest ujutru usledio je masivni raketni napad na područje na kojem se održavao festival. Sa prijateljima se kolima odvezao do jednog skloništa, u kojem su se sakrili od raketa - ispričala je ono što je čula od prijatelja svog sina. U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su pokušali da se sklone od raketnog napada.

U jednom trenutku, kako je rekla, teroristi Hamasa su došli do skloništa i pokušali da sve da ih ubiju. Ubacilu su sedam granata u sklonište.

- Moj sin i jedan od njegovih prijatelja pokušali su da uhvate granate golim rukama i izbace ih iz skloništa da bi spasili ljude. Jedna je eksplodirala u skloništu i povredila mnogo ljudi. Posle detonacije upali su teroristi i izvukli mog sina. Bio je živ i kidnapovan je sa još tri osobe. Stavili su ih na kamion i odvezli. Njegov najbolji prijatelj sve je to video. Bio je povređen i sa devojkom se pravio da je mrtav, pošto su teroristi pucali na ostale u skloništu. Nakon što je dovežen u bolnicu on nam je rekao da je Alon kidnapovan i odveden u Pojas Gaze - objasnila je tada ona.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading