Pozorište Boško Buha
Foto: Tanjug/Tanjug

Mihailović se na konferenciji za novinare zahvalila Vladi Srbije i Republičkom geodetskom zavodu na brzoj reakciji, kao i publici i kolegama na velikoj i iskrenoj podršci i budnom interesovanju, prenose mediji.

Prema njenim rečima, to je zaposlenima u "Bošku Buhi" dalo motivaciju da nastave da rade još bolje i da istraju u nameri da generacijama koje dolaze omoguće još lepše trenutke uz njihove predstave. 

"Na zadovoljstvo svih, sada je već izvesno da će ih u skorije vreme gledati u renoviranoj sali pozorišta 'Boško Buha', tamo gde ono pripada, u srcu Beograda, na mestu koje prepoznaju mnoge generacije naše publike", rekla je direktorka.

Mihailović je dodala da je zadovoljstvo još veće kada znaju da je ovo postignuto zajedničkim snagama, i da je na najvišim instancama prepoznata potreba za jednom reprezentativnom institucijom koja se obraća najmlađim građanima ovog društva i na najbolji mogući način učestvuje u njihovom odrastanju.  

Podsećamo, pozorište "Boško Buha" od 2014. godine je "podstanar" Ustanove kulture "Vuk" zbog najavljene rekonstrukcije enterijera, a njegovo prebivalište u palati "Reuniona" na Trgu Republike stavljeno je pod znak pitanja zbog imovinsko-pravnih problema.

Rekonstrukciju je kočio problem nastao 2017. godine kada je u katastru izvršeno uknjiženje prostora foajea i sale pozorišta od strane preduzeća Rubin Kruševac, a vlasništvo je kasnije preneto na preduzeće "Butik" (Boutique 1) iz Kruševca. Ovim je došlo do otuđenja imovine grada Beograda, na koju pozorište ima pravo korišćenja na neodređeno vreme. 

U aprilu ove godine pribavljene su sve neophodne saglasnosti za raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji pozorišta.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading