Irena Vujović
Foto: Alo/Foto: Prinstcreen

 "U ovom momentu gradimo više od 100 kilometara kanalizacione mreže u Nišu, Pećincima, Gornjem Milanovcu, Boljevcu i Raškoj. Očekujem da se uskoro krene i sa radovima na izgradnji postrojenja za preradu otpadnih voda u Čačku, Bečeju, Sečnju, Apatinu, Pećincima, Priboju, Osečini i Beloj Palanci. Građani će uskoro osetiti benefite projekata koji su u toku", rekla je Vujović u Narodnoj skupštini.

Ona je istakla da su planirana značajna sredstva i za uklanjanje divljih deponija i, što je još važnije, za zatvaranje i sanaciju nesanitarnih deponija. "Planirali smo više od milijardu dinara za narednu godinu, kako bi ružna slika nesanitarnih deponija na koje gradovi i opštine odlažu otpad i duže od 50 godina, postala prošlost. To je gotovo dva puta više nego što smo ove godine uložili u te svrhe", rekla je Vujović.

Ona je dodala da će se uslovi za zatvaranje nesanitarnih deponija stvoriti izgradnjom regionalnih i reciklažnih centara, na čemu se takođe intenzivno radi. "Počeli smo izgradnju modernog regionalnog centra za upravljanje otpadom u opštini Ub. To je izuzetno važno za građane Srbije, a pre svega za 15 lokalnih samouprava koji će gravitirati ka tom centru. To je jedan od šest regionalnih i reciklažnih centara koji će biti izgrađeni u narednih nekoliko godina", rekla je Vujović. Prema njenim rečima, do kraja godine i početkom 2024. počeće i radovi na proširenju regionalnog centra za upravljanje otpadom Srem-Mačva, zatim Duboko-Užice, Pirot, a očekuje nas izgradnja i regionalnog centra u Novom Sadu.

BONUS VIDEO

@alo_portal JERUSALIM - sveti grad! Jedan je od najstarijih gradova na svetu! Danas je Jerusalim grad tuge. Ali ostaje grad nade i sveti grad… #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #fyp #foryou #viral #jerusalim #jerusalem #izrael ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading