PUPS
Foto: Alo/Марија Недељковић

Na redovnoj Izbornoj skupštini Opštinskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Preševo izabran je novi opštinski odbor, a za predsednika dosadašnji predsednik doktor Branislav Manasijević. Manasijveić je čoveg ogromnog ugleda u Preševu i okolini, uživa veliko nepodeljeno poštovanje građana Preševa, Srba ali i Albanaca. Svojim dosadašnjim radom po dobru je upamćen kod mnogih srpskih i albanskih porodica. „Radićemo kao i do sada - predano i pošteno, onako kako su uvek radili čestiti predstavnici srpskog naroda“ izjavio je dr Manasijević.

U prepunoj sali Doma kulture u Preševu izabran je Opštinski odbor PUPS Preševo i drugi organi Partije (Nadzorni odbor, Disciplinska Komisija...).Za potpredsednike su izabrani Predrag Stamenković, Vadžid Jusifi i Gordana Filipović.

 

Hadži Milorad Stošić je istakao značaj PUPS - a i učešće u organima vlasti u Republici i na lokalu, radi poboljšanja statusnog i materijalnog položaja penzionera, starijih osoba, poljoprivrednika i radnika.

Posebno je potencirao borbu PUPS-a za stabilnost i redovnost isplate penzija, kao i usklađivanje penzija po PUPSovoj formuli „Tri P“ - penzije prate plate, obezbeđivanje 13. penzije za penzionere sa najnižim penzijama i uvođenje instituta Socijalne - garantovane penzije za sve starije osobe preko 65 godina koje nisu ostvarile pravo na penziju i nemaju druge izvore prihoda.

U toku obraćanja istakao je značaj i borbu Ministarstva za brigu o selu u poboljšanju uslova života i rada u seoskim područjima kroz realizaciju niza projekata koje ovo ministarstvo realizuje.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i članovi Izvršnog odbora Zoran Dimitrijević i Marija Nedeljković.

BONUS VIDEO

@alo_portal Asis Barajli, vulkanizer iz Nepala koji boravi i radi u Srbiji, podelio je svoja iskustva #alodnevnenovine #alonovine #aloonline #fypシ #fypシ゚viral ♬ April (No Vocals) - The Young Ebenezers

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading