Milan Krkobabić
Foto: Alo/Милан Обрадовић

Zamenik predsednika komisije, agroekonomista Milan Prostran podelio je utiske nakon sednice “Komisija je i ovoga puta imala zadovoljstvo da konstatuje da je interesovanje sve veće. Smatramo da bi u Budžetu za narednu godinu trebalo obezbediti i veća sredstva nego prethodnih godina za ovaj program“.

Nakon današnje sednice održane u Palati Srbija želja da se konačno probude u sopstvenom domu ispunjena je za 179 ljudi i 100 mališana, tačnije još 59 parova, 24 samohrana roditelja i 37 pojedinaca!

Najviše kuća danas je odobreno u Somboru – 14, Novoj Crnji – 9, Novom Kneževcu i Bečeju – 8, dok je najveće interesovanje u ostalim delovima Srbije vladalo za Pirot i Golubac. Najtraženije selo je ovog puta Banatsko Aranđelovo u koje će se doseliti pet porodica, među kojima i bračni par sa osmoro dece.

Dobitnici najveće kuće od čak 346 kvadrata sele se u Srpsku Crnju, gde će moći da sade i gaje na više od 19 ari placa. Najveća okućnica od oko 40 ari, pripala je, međutim, samostalnom poljoprivredniku u Opštini Žitište, selu Srpski Itebej. U najmanju kuću od 40 kvadrata, u rumskom selu Dobrinci, useliće se samohrana majka sa dvoje dece. Najjeftinija kuća ovoga puta koštala je 480.000 dinara i nalazi se u somborskom selu Bezdan.

BONUS VIDEO

@alo_portal Predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju auto-puta Ruma-Šabac sa mostom preko Save! #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryoupage #viral #srbija #aleksandarvucic ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading