Vojislav Šešelj
Foto: Alo/Profimedia

Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj kaže da je 5. oktobar 2000. godine jedan od najmračnijih dana u srpskoj istoriji.

- Pod dirigentskom palicom američke i drugih zapadnjačkih obaveštajnih službi i uz velike injekcije dolara i maraka najgori šljam i ološ u Srbiji dočepao se vlasti. Akcija je izvođena punih godinu dana. Glavni štab operacije bio je u Budimpešti i njime je rukovodio Vilijam Montgomeri, kasnije američki ambasador u Beogradu - kaže Šešelj.

Lider radikala podseća da su funkcioneri prozapadnih partija često putovali u Budimpeštu.

- Donosili su ogromne sume novca. O tome nam je najbolje svedočio Velimir Ilić. Formirana je jedna organizacija koja se zvala "Otpor". "Otpor" je bio subverzivnog karaktera i uglavnom je okupljao mlade ljude. Šefovi "Otpora" su dobijali velike pare, a obični mladići i devojke su išli čistog srca, izmanipulisani da misle da rade nešto dobro za Srbiju - izjavio je Šešelj.

Ističe da su tada na vlast došli visokorangirani kriminalci.

- Oni su odmah počeli veliku pljačku Srbije, neviđenu u dosadašnjoj istoriji. Dvanaest godina su dosmanlije upravljale Srbijom i kamen na kamenu skoro da ne bi ostao da su bili na vlasti još dvanaest godina. Kad se setimo tih likova: Zorana Đinđića, Vojislava Koštunice, Vladana Batića, Dušana Mihajlovića, Mlađana Dinkića i mnogih drugih imamo pred sobom lica mafijaša, kriminalaca, pljačkaša, reketaša, ucenjivača, zelenaša koji su srušili moral naroda do najtamnijih dubina. Na svu sreću, ta vlast je morala jednom da se okonča i da Bog da se više nikad ne povratila - rekao je Šešelj za alo.rs.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading