"ISTA CINIČNA ŠEMA ZAPADA PREMA UPC": Ruski ambasador BRUTALNO odgovorio zločincu Vesli Klarku zbog optužbi upućenih SPC
Foto: Tanjug/Tanjug

- Istu ciničnu šemu zapadnjaci koriste prema kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi: lažne informacije se predstavljaju kao „poverljivi obaveštajni podaci“, pa se koriste kao razlog za brutalno proganjanje sveštenstva i vernika - napisao je Bocan-Harčenko na društvenoj mreži Iks.

Podsetimo, na optužbe Veslija Klarka o čuvanju oružja u manastiru SPC, iznete posle sukoba u selu Banjska, gde se nalazi i manastir, reagovala je i Eparhija raško-prizrenska.

Kako je saopšteno iz Eparhije, ta izjava „duboko zabrinjava zbog netačne tvrdnje da je u manastiru Banjska navodno bilo uskladišteno oružje“.

Iz Eparhije su objasnili da je prilikom pregleda koji su obavili tzv. kosovska policija i Euleks utvrđeno da u manastiru nije bilo oružja, već je ono nađeno u objektu koji je van kompleksa, te u delu dvorišta, a ostavila su ga naoružana lica koja su samostalno ušla u njih 24. septembra, i te lokacije nisu bile pod kontrolom manastirske bratije.

(Sputnjik)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading