Aleksandar Vulin i Kristofer Hil
Foto: Printscreen/Printscreen / X

Piše: A. Ilić

U Pranjanima su, pored njega, bili i potpredsednica Vlade Srbije Maja Gojković, Kristofer Hil, ambasador SAD, Džon Kapelo, predsednik Fondacije „Halijard“, i potomci oslobođenih pilota, ali i potomci onih koji su spasli savezničke pilote.

Vest da je u Pranjanima bio Aleksandar Vulin je toliko zabolela opozicionare i njihove medije koji su u vlasništvu Dragana Šolaka da su ekspresno krenuli u ko zna koji po redu napad na Vulina, tvrdeći da je direktor BIA, kome je Amerika pre nekoliko meseci uvela sankcije, došao da „moli za oprost Amerikance“.

Ono što ovu laž u startu demantuje jeste činjenica da je, kako Alo! saznaje, i američki ambasador Kristofer Hil i te kako znao da je organizator uputio zvaničan poziv direktoru BIA, kao što je znao da će Vulin doći u Pranjane jer su ga najavili organizatori događaja.

- Aleksandar Vulin je direktor BIA. Naravno da se ne pojavljuje nepozvan na događaje, već sve radi u skladu sa protokolom - navode naši dobro obavešteni izvori, i dodaju da su ove laži opozicionara i njima bliskih medija u najmanju ruku smešne.

- Organizator je pozvao Vulina, organizator je najavio dolazak Vulina, američki ambasador je znao da će direktor BIA biti tu. Ovo je još jedan od mnogih dokaza da sankcije Amerike nisu Vulinu uvedene zbog kriminala i korupcije, već zbog njegovog odnosa prema Rusiji - ističu naši sagovornici, te dodaju da možda sada Amerikanci hoće da otople svoje odnose jer je Srbija jasna u svom stavu da neće uvoditi sankcije Rusiji.

Ambasador SAD: Mi smo ovde
da izrazimo počast

Ambasador SAD Kristofer Hil govorio je u Pranjanima o važnosti poštovanja ovog događaja i naroda koji je napravio veliki podvig.

- Mi nismo ovde da razgovaramo o brutalnosti tog rata u istoriji, mi smo ovde da izrazimo počast ljudima koji su se borili tom ratu i u toj teškoj situaciji koja je kulminirala ovde u Pranjanima. Šta god da kažemo ovde neće se dugo pamtiti, ali ono što su ti ljudi uradili pre 79 godina nikada se neće zaboraviti - rekao je on.

 

Podsećamo, Sjedinjene Američke Države uvele su sankcije šefu srpske BIA sredinom jula, a to je tada komentarisao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Nisam primetio da je kokain pronađen u Vulinovom kabinetu, nego u Beloj kući - rekao je on, odgovarajući na pitanje da li Vulin može da ostane na mestu šefa BIA nakon sankcija koje su mu SAD uvele.

- Nisu protiv Vulina uvedene sankcije zbog korupcije i kriminala, već zbog njegovog odnosa prema Rusiji - dodao je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading