EKSTREMIZAM U ZAGREBU SPREČAVA POMIRENJE "Oluja" postala temelj hrvatskog identiteta
Foto: Printscreen

- Srbi su ovde imali vojnu obavezu, oni su vekovima bili branik Evrope. Hrvatski identitet se ne može odvojiti od Srba. Hrvatsku himnu je napisao Srbin. Srbi su uvek bili članovi tog društva i doprinosili su hrvatskom društvu. Rat nije počeo 1995. godine. Koliko god da se vraćamo uvek je odnos zločina 100:1 na štetu Srba - naveo je Šarić za TV Pink.

On je ukazao da ako se vratimo u devedesete godine vidimo da su Srbi tada većinom glasali za suživot sa Hrvatima, njih 80 odsto.

- Samo je 20 odsto glasalo za kulturnu autonomiju, ali to nije značilo ratnu opciju. Sa druge strane Hrvati glasaju za one stranke poput HDZ koje su bile za potpuni raskid sa Jugoslavijom - rekao je Šarić.

Naglasio je da u Hrvatskoj ne postoje Srbi koji nekoga nisu izgubili u logoru ili na putu do logora u srpskim selima.

- To je četiri godine bio pakao na zemlji - istakao je Šarić i dodao da su ovde u Beogradu 90 odsto osuđenih Srbi.

- Kada to znamo, i znamo da je temelj hrvastkog identiteta "Oluja" ne znam kako hrvatsko društvo zamišlja ne pomirenje, nego bilo kakve odnose sa Srbima. Svake godine slave nešto što nekog drugog boli, što uopšte nije bilo za slavlje. Kada gledate koliko je Hrvatska od 1991. do 1995. godine proterala Srba toliko danas fali Hrvata. Kao da postoji neka kosmička pravda. Hrvati su narod koji nestaje - dodao je Šarić.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading