Miroslav Aleksić
Foto: Printscreen/Foto: RTS printscreen

A pisali smo, podsetimo, da je Aleksić napravio puč u stranci, zajedno sa Borislavom Novakovićem, da bi smenio Vuka Jeremića i preuzeo vlast. Prvo u partiji, a onda, kako on to vidi, i u celoj opoziciji.

- Videćemo, imamo redovnu skupštinu 22. oktobra. Kandidovaću se za predsednika Narodne stranke ukoliko odbori iz Srbije budu to od mene tražili - rekao je Aleksić u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S, zaboravljajući da pomene da već mesec i po lobira po tim odborima da mu pruže podršku.

On je istakao da je određeni broj odbora izrazio zahtev da ta skupština bude održana ranije zbog nadolazećih izbora, ali da je napravljen dogovor da ona bude održana 22. oktobra.

Vuk Jeremić

Rajko Ristič

 

Upitan da li je pogrešan trenutak za deobe u stranci i podršku koju je dobio od predsednika novosadskog odbora Borislava Novakovića, što su pojedine stranačke kolege, poput advokata Vladimira Gajića, videle kao pucanj u leđa Jeremiću, i to baš na Vidovdan, Aleksić je kazao da se on zalaže za pluralizam mišljenja, debatu i demokratiju.

- Imam problem što se neke kolege češće sa svojim stavovima podudaraju sa vlašću nego sa opozicijom. Gospodin Novaković je rekao i ima pravo na svoje mišljenje i ja nemam problem sa tim. Ne vidim kako je to toliki greh da bi se predstavljalo kao pucanj u leđa - kazao je Aleksić.

Dakle, da ponovimo, sve što je pisao naš list prethodnih sedmica i dana apsolutno se potvrdilo. Od prvog teksta, u kom smo otkrili da Miroslav Aleksić sebe vidi kao kalifa umesto kalifa (uporedili smo ga sa čuvenim Iznogudom iz stripa), pa do poslednjeg teksta u kojem smo objavili da su njegove ambicije mnogo veće, s obzirom na to da on preuzimanje NS vidi samo kao međukorak.

Naime, kako planira, posle toga bi preuzeo celu prozapadnu opoziciju, pošto je sebi uvrteo u glavu da su ga protesti izbacili na površinu kao najprepoznatljivije lice. Jedini koji mu kvari posao je Zdravko Ponoš, čovek sa sličnim ambicijama, ali rešiće Aleksić i to. Kao što je rešio Jeremića...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (10)

Loading
Ana

04.07.2023 08:11

U opoziciji su cirkuzanti, koji samo na sebe i na licne interese misle.

Tina

04.07.2023 08:13

I ponovo isti scenario, opozicija koja kratko izdrži da glumi nekakvo jedinstvo, a onda se ubrzo vidi koliko ima neslaganja među njima. Takva opozicija svakodnevno glumi pred narodom Srbije.

Jovana

04.07.2023 08:13

Sada nam je svima jasno zasto su zaratili Jeremic i Aleksic, ali to je od opozicije i ocekivano.

Nikola

04.07.2023 08:14

Mala bara, mnogo opasnih krokodila, tim recima bi se mogla opisati trenutna situacija u redovima opozicije.

Ana

04.07.2023 08:14

Jos jednom su pokazali svoje licemerstvo, samo na svoje interese misle.

Ana

04.07.2023 08:18

Od Aleksica se nista bolje i ne ocekuje, pokazao je svoje pravo lice da samo na sebe i na svoje interese misli.

Marina

04.07.2023 08:23

И Мирослав Алексић и Вук Јеремић су адекватни за председнике Народне странке обзиром да обојица узимају паре са запада, а све против српског народа, тако да су исти.

Mina

04.07.2023 08:41

Samo u Srbiji ima to da opozicija hoće da dođe na vlast a da vlast to mirno gleda ne sprovodeči masovna hapšenja i deportacije