PO SVAKU CENU I SVIM SREDSTVIMA UGUŠITI POBUNU Šešelj o Prigožinu - Poludeo je ili je stupio u kontakt sa nekom zapadnjačkom obaveštajnom službom
Foto: Ilustracija

- Prvo je izazivao verbalne sukobe sa vrhom ruske vojske, izlazio sa raznim tezama koje nisu bile primerene, koje nisu bile nimalo objektivne i koje su stvarale nepoverenje u armiju i unosile nespokojstvo među građane Rusije. Sad je krenuo otvorenih karata. Interesuje me šta je u pozadini - da li je on stupio u kontakt sa nekom zapadnjačkom obaveštajnom službom, pa radi po njenim instrukcijama, ili je jednostavno psihički oboleo. Mislim da rukovodstvo Rusije mora po svaku cenu i svim sredstvima da uguše pobunu. Među "vagnerovcima" ima mnogo dobrih boraca, mnogo iskrenih patriota koji su na neki način zavedeni i nahuškani da krenu protiv sopstvene zemlje i sopstvenog naroda - rekao je Šešelj.

 

 

Kaže da se nada da će ta pobuna biti brzo ugušena.

- Ne znam da li su u prilici da odmah likvidiraju Prigožina. Bilo bi dobro da jesu. Mislim da bi pobuna odmah stala kada bi Prigožin bio ubijen - rekao nam je lider radikala.

 

 

Federalna služba bezbednosti Rusije pokrenula je postupak protiv šefa privatne vojne kompanije “Vagner“ Jevgenija Prigožina zbog pobune.

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je da su svi koji su podigli oružje protiv vojske izdajnici i da će preduzeti odlučne akcije protiv njih. Prigožin, koji se trenutno nalazi u Rostovu na Donu, odgovara da se niko neće predati.

Čečenski lider Ramzan Kadirov izjavio je da su njegove snage spremne da uguše pobunu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading