VELIKO UPOZORENJE BEOGRADU IZ MOSKVE Zaharova otkrila šta Zapad sprema Srbiji
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Odgovarajući na pitanje o tome kakvu bi poruku Moskva poslala učesnicima političkog života u Srbiji, koji se sa simpatijama odnose prema Rusiji i osvrnuvši se na nedavni intervju ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocana-Harčenka za RT Balkan, Zaharova je rekla da je Rusija uvek spremna da pomogne Srbiji, što je radila i ranije, te da je Moskva „zainteresovana za stabilnost kako u regionu u celini, tako i u bratskoj zemlji“ Srbiji.

“Ubeđeni smo da su srpski narod i izabrana vlast u stanju da sami rešavaju aktuelna nacionalna pitanja. U tome ih ometaju zlonamerni strani faktori koji pokušavaju da nahuškaju na Beograd ekstremiste iz Prištine kako bi uticali na rukovodstvo Srbije“.

Zaharova je istakla da se u Srbiji pribegava takozvanoj „snazi ulice“, što provocira izbijanje „za Zapad omiljenih obojenih revolucija“.

To je, kako je dalje pojasnila, instrument za „svrgavanje neugodnih vlada“, što kasnije dovodi do zamene neugodnog rukovodstva „marionetskim režimom“.

„I naravno, srpskom narodu želimo snagu duha, u šta nikada ni malo nisam sumnjala, kao što ne sumnjam ni sada“, zaključila je ona.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading