Bjeli se sudi za nasilje, a govori na protestu protiv nasilja
Foto: Tanjug/Tanjug

Zamislite da neko ko je optužen kao lopov i sudi mu se zbog toga drži predavanje o etici i poštenju. Ne možete, naravno, zamisliti da je tako nešto moguće. A da neko kome se sudi zbog nasilja i batinanja govori na protestu protiv nasilja? E to već možete. Bar ako ste videli najavu opozicionih organizatora današnjeg protesta da će se okupljenima obratiti glumac Dragan Bjelogrlić.

Isti onaj Dragan Bjelogrlić protiv kog je podignuta optužnica i u toku mu je suđenje zbog toga što je pre dve godine u Nišu teško pretukao reditelja Predraga Gagu Antonijevića, koji je u tom trenutku imao 62 godine.

U BELOJ KOŠULJI

Sve se, podsetimo, dogodilo tokom filmskog festivala u Nišu, na kojem su gosti bili i Bjelogrlić i Antonijević. Oko četiri ujutru, 23. avgusta 2021, u baru hotela „Ambasador“ Bjelogrlić je bez ikakve najave prišao stolu za kojim je bio Antonijević i počeo da ga udara. Prethodno, glumac je sedeo za drugim stolom, udaljenim nekoliko metara. Napadu nije prethodila nikakva svađa te večeri.

Bjeli se sudi za nasilje, a govori na protestu protiv nasilja

Republika

 

 

Antonijević je ovako opisao napad:

- Dok sam razgovarao sa prijateljima koji su bili sa moje leve strane, ja sam primetio da mi se približava neko, to sam uočio perifernim vidom, jer sam bio okrenut na drugu stranu, te sam u prvi mah pomislio da mi prilazi konobar koji je takođe imao belu košulju. Tada sam zadobio jedan udarac zatvorenom šakom u predelu lica, i uočio sam Bjelogrlića. Nisam mogao da ustanem od šoka i udarca koji sam zadobio i zbog zdravstvenih problema sa nogom, ja sam osumnjičenog odgurnuo nogom, kada sam primetio da je pogledao ka stolu na kojem se nalazila čaša i rukom krenuo da je uzme, zbog čega sam ja uzeo tu čašu i bacio je na stranu. Onda me je osumnjičeni više puta udario zatvorenom šakom u predelu glave.

Reditelj je rekao i da se seća da je u periodu dok mu je zadavao udarce Bjelogrlić upućivao pretnje:

- Vikao je: „Što me prozivaš, ubiću te, šta se ku*čiš, je*em ti Daru“. Pretnje sam shvatio ozbiljno zbog čega strahujem za svoju bezbednost.

ČISTA POLITIKA

Aleksandar Marković, poslanik SNS-a, konstatuje da je posebno problematično to što o nasilju govori neko protiv koga se vodi postupak zbog nasilja. To je, međutim, samo jedna od neprincipijelnih stvari koje prate pomenute proteste.

- Mislim da je krajnje neprincipijelno to što su odlučili da promene strukturu tih njihovih okupljanja i započnu sa govorancijama. To pokazuje da skup ima političku pozadinu, političke govore, političke zahteve i sve ostalo. Mislim da će time odbiti većinu građana koji nisu politički motivisani, a dolazili su na okupljanja. Uostalom, organizatori tog skupa već odavno ne kriju da iza svega toga stoji čista politizacija tragedija koje su nas zadesile - ističe za naš list Marković.

Nije mu to bilo prvi put

Da napad na njega nije bio izolovani Bjelogrlićev incident, pričao je sam Gaga Antonijević.

- Koju čast braniš kada napadaš s leđa? Jedan bednik, nasilnik koji je to radio četiri-pet puta. Već ima više slučajeva gde je napadao ljude, uglavnom s leđa. Tukao je jednog snimatelja s bratom rediteljem, namamio ga je, pa s leđa napao. Pa i žene je tukao. To može lako da izađe na sud, ali meni je glupo time da se bavim - otkrio je reditelj.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading