SKANDAL! HRVATI POSLE TESLE OTIMAJU I VELIKOG SRBINA RUĐERA BOŠKOVIĆA Šešelj poručio samo jedno
Foto: Printscreen/Pink printscreen

Kako su naveli u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, reč je o dugogodišnjoj inicijativi, kojom bi se ,"odala počast poznatom i povijesno iznimno važnom hrvatskom znanstveniku, rodenom u Dubrovniku".

Sramni potezi

Domaći stručnjaci oštro su osudili taj novi skandalozni potez hrvata, uz napomenu da sve to rade zbog ogromne mržnje prema Srbima.

Miodrag Linta, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, kaže da je sve to posledica toga što se Hrvatska nije suočila sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.

- U Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje prema svemu što je srpsko, ali sa druge strane imaju tendenciju da krivotvore istoriju, da otimaju srpske naučnike i pretvaraju ih u Hrvate. Medutim, to nije ništa novo. U Hrvatskoj to traje više od jednog veka.

Ono što je važno jeste da naše institucije moraju osuditi pokušaj otimanja istorije smatra Linta.

Sa njim je saglasan i lider SRS Vojislav Šešelj. U razgovoru za Informer on ističe da je nedopustivo da Ruđera Boškovića smatraju "svojim“ kada nema ništa hrvatsko.

Rođen je u mom selu kraj Orahovog Dola u Hercegovini. Oženio se Italijankom. S Hrvatima nikada ništa nije imao, sve do starih dana. Ne znam odakle im ideja da rade tako nešto. Ali šta se mi i čudimo kada su Hrvati celu svoju istoriju zasnovali na pljačkanju i otimanju, na prevarama - ističe Šešelj.

Podsetimo, pre Ruđera Boškovića hrvatski kleptomani prisvojili su i Ivu Andrića i Nikolu Teslu. Iako su se ovi velikani celog života deklarisali kao
Srbi, hrvatski mediji su ih bez srama prisvojili i predstavili kao svoje najveće naučnike i pisce, piše Informer.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading