OGLASIO SE BRANKO RUŽIĆ Evo šta stoji u pismu ostavke koje je poslao premijerki Ani Brnabić (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

U dopisu koji je poslao predsednici Vlade, Ružić je još jednom ''u neizrecivom bolu izrazio najdublje saučešće najmilijima postradalih'', i dodao da mali anđeli počivaju u miru i da nam Bog pomogne da se ovako nešto više nikada ne ponovi.

„Dramatične slike događaja iz škole, suze prolivene pri izjavljivanju saučešća neutešnim roditeljima postradale dece doživotno ću nositi kao pečat na duši“, poručio je Ružić u pismu premijerki. 

Na konferenciji za novinare koja je održana istog dana, Ružić, koji je najpre izrazio najdublje žaljenje zbog ovoga, kazao je da je učenik koji je vinovnik tragedije učinio bestijalni cilj, prvi put ovakav u Srbiji.

Pogledajte ceo tekst pisma ostavke:

Ružić je rekao da oseća moralnu i profesionalnu obavezu da se najiskrenije zahvali svima u obrazovnom sistemu - nastavnom, vannastavnom osoblju, direktorima, učenicima, studentima, rektorima, dekanima, načelnicima školskih uprava, psiholozima, sekretarima, pomoćnicima ministra, savetnicima, zaposlenima u Ministarstvu, na veoma plodotvornoj saradnji.

"Takođe, izražavam kolegijalnu zahvalnost lično Vama i svim kolegnicama i kolegama u Vladi Republike Srbije, kao i predsedniku Republike na dugogodišnjoj saradnji, uzajamnom poverenju u borbi za bolju i uspešniju Srbiju", naveo je Ružić.

On je izraziio nadu da svi pravdoljubivi građani, ali i politički oponenti osećaju potrebu da budemo ujedinjeni u bolu, tuzi i borbi, da kao društvo dobro pobedi zlo, a pravda nepravdu.

"Srbiji je potrebna mudrost, staloženost, ljubav i empatija, nikako raspiranje konflikata i angažovanje medijskih mašinerija za te potrebe, ma sa koje strane dolazile. Srbija je jedna jedina, alternativnu državu nemamo, i zato je moramo čuvati, graditi i zaštititi u ovim turobnim trenucima", poručio je Ružić.

On je naglasio da će lično, u okviru svoje Socijalističke partije Srbije, nastaviti još odlučnije, čistog obraza i sa ljubavlju da se bori za razvijenu, nacionalno ponosnu, socijalno pravednu, međunarodno uvaženu Srbiju, evropskih vrednosti. "Ostavka je lićni, ali i politički čin, u razvijenim demokratskim društvima odlika snage, a u našem regionu, vrlo često odlika slabosti. Neka javnost sudi", zaključio je Ružić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Čera

07.05.2023 20:51

Svaka čast, čestitam Vam na moralnom činu , uspeh u budućem radu .