ŠEŠELJ O PRILEPINU On je simbol toga šta se dešavalo sa ruskim narodom u Donjecku
Foto: Alo/Foto: Alo.rs

- Dok sam bio u Donjecku imao sam priliku da ga upoznam i da razgovaram sa Prilepinom. U tom improvizovanom hotelu u kom sam spavao bio je i on.  Nosio je uniformu i bio je u pratnji ljudi sa dugim cevima. Prilepin je pripadnik jedne nove ruske elite koji je postao simbol otpora ruskog naroda u Donbasu. Među prvima je obukao uniformu i otišao na ratište u Donbas. On je simbol toga šta se dešavalo sa ruskim narodom u Donjecku i pokazuje podršku ruskog naroda - rekao je Šešelj u emisiji "Aktuelnosti" na TV Happy.

Ruski pisac Zahar Prilepin uspešno je operisan i doveden u medikamentozni san radi daljeg oporavka, napisao je danas na svom Telegram kanalu guverner Nižegorodske oblasti Gleb Nikitin.

"Operacija je bila uspešna, Zahar se posle operacije osvestio. Sada je u medikamentoznom snu, za koji se očekuje da će ubrzati oporavak", naveo je Nikitin, preneo je TAS.

Rano jutros automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je Prilepin zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač je poginuo.

Aleksandar Permjakov, uhapšen nakon bombaškog napada na automobil ruskog pisca priznao je da je delovao po naređenju ukrajinskih tajnih službi, saopštila je pres služba ruskog Istražnog komiteta.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) saopštila je da ne može ni da potvrdi ni da negira umešanost u eksploziju automobila u kojoj je povređen ruski pisac Zahar Prilepin ili druge napade.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading